Bebelusul tau plange cand te asezi jos si se calmeaza cand te ridici? Iata care este motivul

/ / Modificat: 2023-10-04
Bebelusul tau plange cand te asezi jos si se calmeaza cand te ridici? Iata care este motivul

Sa devii parinte este un intreg proces de adaptare. Parintii si bebelusii trec printr-un intreg proces de adaptare la noua viata. Greul cel mai mare este insa pentru parinti, care incearca sa faca tot posibilul pentru ca bebelusului sa nu-I lipseasca nimic si sa aiba parte de o buna dezvoltare.

Cand sunt mici, bebelusii sunt dependenti de parinti si au nevoie de acestia pentru orice. Iar singurul mod prin care pot anunta ca trebuie sa le schimbi scutecul sau ca le este foame, sete, somn, frig, cald sau se simt rau este prin plans.

Ce se intampla insa cand un bebelus care este tinut in brate incepe sa planga in momentul in care te asezi jos si se calmeaza cand te ridici?  

Asa cum am mai spus, plansul este modul de comunicare al bebelusilor. Pe masura ce cresc, actiunile lor devin mai complexe, iar plansul poate fi o reactie la ceva din jur si nu doar o nevoie de baza ca pana acum. 

Desigur, plansul lor este diferit in functie de ceea ce au nevoie. Multi parinti isi dau seama ce-si doresc micutii lor in functie de plansul bebelusilor. De ce plang insa cand te asezi jos si se calmeaza cand te ridici?

Plansul care este generat de pozitia in care este tinut bebelusul in brate, are un motiv destul de amplu si anume faptul ca statul asezat in timp ce tii bebelusul in brate face ca ritmul cardiac sa se schimbe si chiar sa se accelereze determinand bebelusul sa simta diferenta instantaneu si pentru a-si arata disconfortul incepe sa planga.

In schimb, cand bebelusul este tinut in brate, in timp ce stai in picioare, il face sa se simta mult mai protejat si chiar relaxat, astfel incat ritmul cardiac este mai stabil.

Acum stii care este motivul pentru care beblusul plange atunci cand stai jos si se calmeaza cand te ridici in picioare. Totul are legatura cu pozitia in care sta bebelusul.Prin urmare, pentru a evita ca acesta sa planga, incearca sa-l tii in aceeasi pozitie chiar daca stai jos sau gaseste o alta pozitie in care sa-l tii.

FOTO: pixabay.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bebelus Plans bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre