Reactia unei mame dupa ce vecinii i-au lasat la usa un bilet: "Nu este normal ca un bebelus sa planga de patru ori pe noapte"

/ / Modificat: 2023-09-12
Reactia unei mame dupa ce vecinii i-au lasat la usa un bilet:

"Va scriem pentru ca suntem foarte deranjati de plansul copilului". Asa incepe biletul trimis de un vecin unei mamei al carei copil plange des noaptea. 

Biletul face aluzie la faptul ca "nu este normal ca un bebelus sa planga de patru ori pe noapte" (chiar asa?).

Acest anunt a declansat un val de reactii, majoritatea de sustinere, pentru aceasta mama. Si, in final, vecinii fac o cerere:

"Am dori sa faceti ceva in aceasta privinta. [...] Nu credem ca este normal ca un bebelus sa planga mai mult de 15-20 de minute pe timp de noapte si pana la trei sau patru ori pe noapte. [...] Speram ca veti gasi o solutie pentru ca dumneavoastra si toti ceilalti vecini sa va puteti odihni".

Reactia mamei nu a intarziat sa apara, subliniind lipsa de toleranta a vecinilor ei:

"Nu sunt activa pe Twitter sau cum se numeste, dar vreau sa fac public acest mesaj: ceea ce am gasit in aceasta dimineata la usa casei noastre, eu si partenerul meu, subliniaza egoismul recalcitrant, lipsa de toleranta si de empatie, care exista in aceasta societate in care traim."

Da, este normal ca bebelusii sa planga de patru ori (si chiar mai mult).

Bebelusii plang ziua si noaptea pentru ca acesta este modul lor de a comunica cu figurile lor de atasament si cu mediul inconjurator. Este sanatos si natural si este normal ca ei sa faca acest lucru, o data, de doua ori, de trei ori sau de cate ori este nevoie.

Bebelusii cer atentie si ingrijire din partea parintilor lor, iar plansul este singura lor modalitate atunci cand nu au dezvoltat inca limbajul oral. Si stim prea bine ca in primele luni si in primii ani de viata, somnul este asa, de maturizare, si ca nu dorm toti deodata, ceea ce este de asemenea normal.

De aceea, aceasta plangere, care, desi intuim si intelegem ca a fost facuta din disperare (insomnia genereaza mult stres si iritabilitate), nu este intemeiata si spune lucruri care nu sunt. Este, de asemenea, foarte lipsita de empatie. Bineinteles ca este normal ca un bebelus sa planga, si cu aceasta frecventa.

"Wow, iti trimitem o imbratisare mare, iar daca ai nevoie de ceva, chiar daca e doar sa te descarci, aceasta comunitate este deschisa pentru asta."

"Ca nu e normal sa planga de trei sau patru ori pe noapte. Eu rad. Se vede ca nu au avut parte de asa ceva, sunt cateva dintre mesajele de sustinere pentru tanara mamica. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mama Plans bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre