Diagnosticat cu autism, este geniu la varsta de 13 ani. "Vreau sa schimb lumea"

/ / Modificat: 2019-10-21
Diagnosticat cu autism, este geniu la varsta de 13 ani.

La sase ani, majoritatea copiilor intra la scoala, dar nu este si cazul lui Joshua Beckford. Minunatil copil din Tottenham, diagnosticat cu autism sever, a fost la aceasta varsta cea mai tanara persoana care a invatat vreodata la prestigioasa Universitate Oxford. La 13 ani, a primit un certificat de excelenta dupa ce a obtinut distinctii la toate cursurile care faceau parte dintr-o platforma de invatare online pentru copii supradotati. Tanarul savant care viseaza sa devina neurochirurg a fost inclus in primii 30 de oameni, cei mai remarcabili din lume, care au influentat societatea.

Cel mai tanar student acceptat vreodata la Oxford

La doar 10 luni, tatal lui Joshua Beckford, Knox Daniel, a descoperit capacitatea de invatare a micutului, in timp ce il tinea in brate, in fata computerului.Pentru ca tastatura prezenta un mare interes pentru el, Daniel a spus: "Am inceput sa ii spun lui Joshua care sunt literele si mi-am dat seama ca el isi aminteste si intelege. Daca ii spuneam sa indice o litera, putea sa o faca. Apoi am trecut la culori," a povestit Daniel.

La varsta de trei ani, baietelul citea fluent folosind fonica. El a invatat sa vorbeasca japoneza si sa foloseasca computerul inainte de a putea sa scrie.

In 2011, tatal sau a luat cunostinta de un program de la Universitatea Oxford, destinat copiilor cu varsta cuprinsa intre opt si treisprezece ani. A trimis o scrisoare cu speranta de a primi un raspuns afirmativ pentru fiul sau, desi era mult mai mic.  

Din fericire, Beckford a fost admis, devenind cel mai tanar student acceptat vreodata la Oxford.

Copilul a facut un curs de filozofie si istorie si le-a trecut pe ambele cu distinctie.

Baiatul ajuta persoanele cu autism

Tanarul Beckford era prea avansat pentru o programa de invatamant standard, asa ca a fost sfatuit sa studieze acasa.

autism

Pentru ca pe parcursul anilor a fost atras de istoria Egiptului, tanarul minune lucreaza la o carte pentru copii despre natiunea istorica si antica.

Baiatul este si imaginea unei campanii a Societatii Nationale Autiste si ajuta la rezolvarea probelemlor cu care se confrunta grupurile minoritare in incercarea de a obtine sprijin si servicii pentru aceasta afectiune. 

Beckford strange, de asemenea, fonduri pentru trei organizatii de caritate pentru autism (doua in Africa si una in Marea Britanie) si este recunoscut si pentru campaniile sale de salvare a mediului. Recent a scris poezia "Saving Mother Earth" la Conferinta internationala TEDx de la Viena.

"UNUL dintre cei mai stralucitori copii din lume" VREA SA SALVEZE Pamantul si sa schimbe GANDIREA OAMENILOR

Descris drept unul dintre "cei mai stralucitori baieti din lume," Beckford face prezentari in power-point despre Anatomia Umana la evenimente de strangere de fonduri pentru audiente cuprinse intre 200 si 3.000 de persoane.

Potrivit tatalui sau, lui Beckford "nu ii plac copiii de varsta lui si ii plac doar adolescentii si adultii." Acesta mai spune ca ingrijirea unui micut cu autism sever vine cu tot felul de provocari.

"Lui Joshua nu ii plac zgomotele puternice si merge mereu pe varfurile degetelor, mananca mereu din aceeasi farfurie, folosind acelasi tacam si bea din aceeasi ceasca," a precizat el.

Tatal micutului geniu este mandru de realizarile acestuia si crede ca va avea un viitor strălucitor.

"Vreau sa salvez pamantul. Vreau sa schimb lumea si sa schimb ideile oamenilor pentru a face lucrurile corecte pe acest pamant," a spus micutul Beckford drespre viitorul sau.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copil autism

Articole recomandate

Citeste si despre