Un copil cu autism a supravietuit singur in salbaticia australiana

/ / Modificat: 2020-06-12
Un copil cu autism a supravietuit singur in salbaticia australiana

Un baiat cu autism a reusit sa supravietuiasca de unul singur, timp de doua zile, in salbaticia australiana.

William, un adolescent de 14 ani cu autism, s-a pierdut in timp ce era la plimbare alaturi de familia lui, intr-o regiune salbatica aflata la nord de Melbourne.

Cand a fost gasit de salvatori era descult, zgariat si cu vanatai, dar in stare stabila, desi a petrecut doua nopti in frig, la temperaturi foarte scazute.

Cum a fost gasit baiatul

Timp de doua zile, copilul a fost cautat in pustietate, intr-o zona unde temperaturile ajung la limita inghetului in aceasta perioada a anului. El a fost descoperit de un salvator voluntar.

Pentru ca baiatul nu poate sa vorbeasca, zecile de cautatori au fost instruiti sa lase bucati de branza feta pe carare si sa cante o melodie din desene animate ca sa-l convinga sa se apropie.Pana la urma, adolescentul a fost gasit aproape de varful unui munte si dus urgent la un spital din Melbourne, pentru investigatii.

Medicii au precizat ca avea mai multe taieturi si vanatai si banuiau ca are si un picior rupt.

"Probabil va mai sta in spital o vreme, pentru ca banuim ca are o insecta in ureche si medicul ORL va incerca sa o scoata. Si trebuie sa stiti ca va fi destul de greu, pentru ca (baiatul, n.r.) nu va fi ascultator. Nu intelege ce se intampla, de ce oamenii vor sa-l verifice, sa-l intepe si sa-l testeze," a spus Penny Callaghan, mama pustiului, potrivit stirileprotv.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copil autism

Articole recomandate

Citeste si despre