Tincturile din plante

/ / Modificat: 2011-10-10
Tincturile din plante
Intrebare:

- Buna. Mi s-a spus ca am un chist pe ovarul stang de 4/5, solid, pt care mi s-au dat anticonceptionale Diane 35- trei luni, dupa care, daca nu se resoarbe, mai continuam 3 luni. Credeti ca va avea rezultat? Am mare incredere in tincturile din plante. Vreau sa incerc sa beau si tinctura de cretisoara. Sau altceva? Ce ma sfatuiti? Va multumesc!

Raspuns:


  

Acest preparat hormonal are rolul de a asigura concentratiile hormonilor sexuali la valorile corespunzatoare pentru o femeie sanatoasa astfel incat sa nu mai fie necesara o secretie hormonala din partea ovarelor; in acest mod (punandu-se ovarul in repaus) se spera reducerea dimensiunilor chisturilor ovariene. intr-adevar acest tratament este de durata, efectele lui fiind vizibile cel mai devreme intre 4-6 luni. In mare parte tincturile din plante nu sunt contraindicate, insa ele nu pot suplinii si nu pot regla secretiile hormonale ale organismului, de aceea este important sa urmati sfatul ginecologului in ceea ce priveste conduita terapeutica pentru afectiunea dumneavoastra. De asemenea, intreruperea medicatiei anticonceptionale se face numai la indicatia medicului curant, sau in momentul in care se termina o folie, in caz contrar pot apare efecte nedorite (de ex.

sangerarea de privatie). Complexitatea afectiunii necesita o atentie deosebita acordata colaborarii dintre dumneavoastra si medicul curant. Multa sanatate!

dr. Ciprian Pop-Began
-obstetrica ginecologie-

Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre