Cum poti evita starile de greata si voma din timpul sarcinii

/ / Modificat: 2014-04-08
Cum poti evita starile de greata si voma din timpul sarcinii

Greturile matinale si senzatia de voma care apar frecvent la inceputul sarcinii, din cauza schimbarilor hormonale care au loc in organism, pot fi diminuate si chiar prevenite cu ajutorul catorva masuri simple sau remedii naturiste la indemana.

Hidrateaza-te

Consuma lichide pe tot parcursul zilei, in cantitati mici, astfel incat sa previi deshidratarea, considerata una dintre cauzele care provoaca aparitia senzatiei de greata in sarcina.

Mananca putin si des

Mananca echilibrat, daca vrei sa reduci semnificativ senzatia de greata in sarcina. Potrivit specialistilor, atat senzatia de foame, cat si senzatia de suprasaturare inrautatesc acest simptom. Cel mai indicat este sa mananci portii mici si dese pe parcursul intregii zile.

Nu te ridica brusc de pe scaun sau din pat

Senzatia de greata apare si atunci cand faci miscari bruste. De aceea, este indicat sa eviti starile de rau relaxandu-te 30 de secunde inainte de a te ridica de pe scaun sau din pat.

Odihneste-te suficient

Senzatiile de greata se accentueaza si pe fondul oboselii sau stresului. Este important sa-ti iei toate masurile necesare - de ambient, perna, zgomote, lumina etc. - pentru a avea parte de odihna in timpul noptii. Si somnul de dupa-amiaza poate fi un tratament profilactic contra acestor simptome neplacute.

Ia o gustare la prima ora a zilei

O simpla gustare de dimineata - biscuiti sarati, o felie de paine cu gem sau un iaurt - poate preveni greturile matinale care-ti afecteaza buna dispozitie in sarcina. Nu este vorba de un mic dejun complet, ci de o gustare consumata imediat dupa trezire, urmata de 30 de minute de relaxare.

Fa miscare fizica

Studiile au demonstrat ca femeile gravide care sunt active in timpul sarcinii experimenteaza mai putin greturile matinale si varsaturile. Nu este obligatoriu sa faci antrenamente organizate pentru a beneficia de acest efect in sarcina. Si simplele plimbari lungi facute in parc pot avea efectul scontat.

Ai grija ce mananci

Exista alimente care ajuta la combaterea starii de greata si preparate care inrautatesc acest simptom frecvent de sarcina. Potrivit specialistilor, alimentele picante, grase sau cu un continut exagerat de fibre pot accentua starile de greata, din cauza faptului ca se digera greu.

Pastreaza-ti mereu mintea ocupata

Specialistii sustin ca femeile care-si ocupa constant mintea cu cate ceva si nu dau atentie foarte mare simptomelor neplacute ale sarcinii resimt mai putin greturile decat cele care au la dispozitie foarte mult timp liber si nimic de facut.

Imbraca-te in haine lejere

S-a demonstrat ca gravidele care poarta haine stramte in timpul sarcinii sunt mai predispuse greturilor matinale decat cele care se imbraca lejer. Asadar, adopta tinute lejere daca vrei sa scapi de starea inconfortabila de greata care-ti umbreste bucuria sarcinii.

Apeleaza la aromaterapie

Simtul olfactiv se dezvolta foarte mult in sarcina si, desi multe femei devin extrem de sensibile si manifesta greata la cele mai simple mirosuri, exista cateva plante ale caror uleiuri volatile au efect terapeutic contra greturilor. Extractele de lamaie si rozmarin par sa fie doua tratamente profilactice naturale impotriva senzatiei de voma in sarcina.

Cand nimic nu mai da rezultate, apeleaza la Nauzyl, formula unica ce amelioreaza starile de greata si voma. Nauzyl are un gust placut de portocale si se dizolva rapid in cavitatea bucala, nefiind nevoie sa il dizolvi in apa sau sa-l mesteci. Se absoarbe rapid, iar ingredientele sale actioneaza pentru a-ti oferi starea de bine. Citratul de sodiu, citratul de potasiu si vitaminele B1, B6 si B12 reduc severitatea episoadelor de greata, actioneaza asupra aciditatii gastrice si contribuie la absorbtia intestinala a grasimilor.

Profita acum de promotiile Nauzyl: Cumperi doua primesti trei! si Nauzyl iti face burtica fericita!

Tu la ce masuri ai apelat pentru a combate greturile si starile de voma in sarcina? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Greturi matinale sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre