Sarcina oprita in evolutie. Urmari

Intrebare:

- Am avut o sarcina intrerupta din evolutie la 8 saptamani si mi s-a facut un chiuretaj. Am 30 de ani si a fost prima sarcina obtinuta dupa un tratament de stimulare a ovulatiei cu clostybegit. In primele zile dupa chiuretaj am sangerat normal si dupa 12 zile am plecat in concediu la mare, unde dupa prima zi de baie in mare si plaja am avut o sangerare puternica care s-a oprit a doua zi. Am fost la un medic din constanta si mi s-a spus ca uterul este normal si ca nu am voie sa fac baie si sa mai stau la soare. Cand am plecat la mare am avut acordul medicului care mi-a urmarit sarcina si m-a chiuretat. La 3 saptamani de la chiuretaj am avut dureri mari ca la menstruatie si sangerare cu cheaguri o zi. Poate fi asta primul ciclu dupa avort ? In toate aceste 3 saptamani am avut crampe mari abdominale si scurgeri usoare de sange. Sunt normale toate astea?

Raspuns:

In mod normal, dupa un chiuretaj se recomanda repaus fizic si sexual, revenirea la un control la trei saptamâni si eventual tratament medicamentos, profilactic, cu un antibiotic cu spectru larg.

Datorita faptului ca in momentul chiuretajului s-a produs si dilatatia colului uterin (portita de intrare in cavitatea uterina) dilatatie care in unele cazuri poate persista câteva zile, eu nu v-as fi dat acordul pentru a va scalda in mare, cel putin o saptamâna (dar aceasta este o parere personala, conduita terapeutica difera de la medic la medic, in functie de observatiile fiecaruia si de experienta fiecaruia, in functie de cazurile cu care se confrunta).


Se poate ca sângerarea ce a aparut la trei saptamâni dupa chiuretaj sa fie o noua menstra, insa fara un consult clinic, acest lucru nu poate fi certificat.

Ceea ce va recomand este sa va prezentati din nou la medicul care a efectuat chiuretajul (acesta, urmarind situatia dumneavoastra in dinamica, este cel mai in masura sa se pronunte asupra acestui lucru).

Multa sanatate!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ciclu dupa avort Menstruatie dupa avort Ciclul dupa avort

Dr. Ciprian Pop-Began

Medic ginecolog

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Tu intrebi,
mamicile raspund.

0
Buna seara
0
Sarcina pierduta sau nu?
0
Sarcina
intreaba orice »

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul