Cum poti economisi bani in timpul sarcinii?

/ / Modificat: 2017-11-08
Cum poti economisi bani in timpul sarcinii?

Una din temerile multor cupluri, atunci cand afla ca urmeaza sa devina parinti, este legata de bani. Se gandesc la cheltuielile care insotesc sarcina si incearca sa gaseasca modalitati prin care sa economiseasca bani. 

Pentru a pregati cat mai bine momentul nasterii si pentru a gestona cheltuielile de dupa venirea pe lume a copilului, este important ca pe parcursul celor noua luni de sarcina sa existe un plan de gestionare a bugetului, astfel incat sa puteti face economii.

Descopera care sunt trucurile pe care sa le faci, astfel incat sa nu faci gaura in buget ci, din contra, sa reusesti sa faci economii:

1. Nu cumpara multe lucruri pentru bebelus

Este firesc sa iti doresti tot ceea ce este mai bun pentru bebelusul tau, insa este important sa te gandesti bine inainte si sa nu te avanti sa cumperi body-uri, premergatoare sau jucarii sofisticate. Ai rabdare pana cand bebelusul se va naste, sa iti dai seama de personalitatea sa, de lucrurile care i-ar face placere si care i s-ar potrivi. Nu te grabi nici sa cumperi tot felul de gadget-uri care sa te ajute cu bebelusul, pentru ca pe cat de scumpe sunt, pe atat pot fi de inutile.

Este mult mai bine sa pui deoparte acei bani si sa cumperi lucruri pentru bebelus dupa ce va veni pe lume. In plus, fii sigura ca atunci cand se va naste bebelusului, rudele si prietenii vostri apropiati il vor rasfata cu mici cadouri: hainute, jucarii de plus etc. 

2. Nu face abuz de suplimente alimentare

Pentru o sarcina fara probleme, multe gravide au nevoie de suplimente naturale cu vitamine si minerale. Insa este important ca aceste vitamine sa nu fie cumparate dupa ureche, pentru ca, in afara unei gauri in buget, pot dauna sarcinii. Femeile insarcinate trebuie sa ia suplimente naturale doar la recomandarea medicului.

In ceea ce priveste investigatiile medicale in sarcina, nu uita de faptul ca exista analize si teste care se pot face gratuit, fiind decontate de Casa de Asigurari de Sanatate. Informeaza-te la medicul de familie, ca sa stii care sunt investigatiile medicale pe care le poti face gratuit.

3. Nu te grabi sa cumperi haine pentru gravide

Hainele destinate femeilor insarcinate sunt destul de scumpe, iar aceasta cheltuiala nu este una care sa iti aduca beneficii pe termen lung. Multe dintre aceste haine pot fi purtate doar pentru cateva luni.

Ca sa pui bani deoparte, cumpara obiecte vestimentare pe care le poti purta si dupa sarcina. Nu te sfii nici sa accepti haine de la prietene care au fost insarcinate. Este una dintre cele mai bune decizii pe care poti sa le iei. La randul tau, pastreaza aceste haine, in eventualitatea unei sarcini viitoare, moment cand le vei putea purta din nou.

4. Urmareste promotiile din magazine

Scutecele sunt unele dintre principalele lucruri de care au nevoie bebelusii. Poti sa cumperi scutece inainte sa se nasca bebelusul, pentru ca ai mai mult timp la dispozitie, caci dupa ce va veni pe lume copilul iti va fi mult mai greu sa faci aceste cumparaturi.

In plus, pe perioada celor noua luni ai timp la dispozitie sa urmaresi promotiile din magazine, ceea ce inseamna ca poti cumpara un pachet de scutece la pretul unuia. Promotiile te pot ajuta sa faci economie la buget.

5. Stabileste-ti un buget lunar

O alta modalitate care sa te ajute sa faci economii o reprezinta stabilirea unui buget lunar, buget de care sa te tii. Trece acolo doar cheltuielile importante pe care trebuie sa le faci si incearca, atunci cand mergi in magazine, sa te abtii de la orice tentatie. Stim ca iti face cu ochiul ursuletul acela mare de plus, insa este el cu adevarat necesar pentru bebelusul tau?

Gandeste-te, de asemenea, ca multi prieteni, cunoscuti, colegi de serviciu, dar si rude iti vor face cadou jucarii pentru cel mic.

6. Nu achizitiona multe haine pentru bebelus

Orice mama isi doreste cat mai multe hainute frumoase paentru copilasul sau, insa fiind luate de val au tendinta sa faca multe cumparaturi inutile. Ideal este sa nu cumperi foarte multe haine, pentru ca bebelusii cresc atat de repede incat uneori se intampla sa nu poarte toate hainutele pe care le au.

De asemenea, vor fi multi prieteni si cunoscuti care iti vor face cadou hainute pentru copilas, asa ca nu are rost sa faci cumparaturi in exces.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Trucuri reduceri cheltuieli Economii familie Economisire bani

Articole recomandate

Citeste si despre