Trucuri de cumparaturi, planificare si gatit pentru a cheltui mai putin

/ / Modificat: 2013-01-14
Trucuri de cumparaturi, planificare si gatit pentru a cheltui mai putin

Ti se pare ca pe zi ce trece bugetul familiei tale "intra la apa", in timp ce cheltuielile cresc fara oprire? Este timpul sa iei masuri rapide nu doar pentru redresarea bugetului, dar si pentru a face cateva economii pentru micile placeri ale familiei tale. Iata cateva trucuri de cumparaturi, planificare si gatit care vor scoate bugetul din criza!

Trucuri de cumparaturi pentru reducerea cheltuielilor

Mergi singura la cumparaturi!

Cumparaturile in familie, alaturi de copil, reprezinta o ocazie buna pentru cel mic sa invete valoarea banilor si la ce folosesc ei, dar si sa devina responsabil in alegerile pe care le face. Insa daca vrei sa mai economisesti banuti, este indicat sa mai faci unele sedinte de cumparaturi si singura.

Atunci cand mergeti in grup, intotdeauna ajungeti sa cumparati mai multe lucruri decat v-ati propus si sa cheltuiti mai multi bani. In momentul in care te duci singura, te limitezi la ceea ce iti propui sa cumperi si nu risti sa cheltui prea multi bani.

Un alt sfat util este sa te duci intotdeauna la cumparaturi de alimente cu "burta plina". Daca te duci cand ti-e foame, iei intotdeauna mai multe alimente decat ai nevoie.

Urmareste magazinele cu reduceri!


Fie ca mergi la cumparaturi de alimente, hainute sau alte produse pentru casa, urmareste intotdeauna magazinele care se lauda cu cele mai mari reduceri pentru lucrurile care te intereseaza.

Cumpara produse engros!

Evita sa cumperi produsele individual. Urmareste promotiile care se vand engros sau la pachet. Nici ofertele 1+1 gratis sau 2+1 nu sunt de neglijat. Te ajuta sa iti faci provizii cu lucruri si produse necesare pentru casa sau ingrijirea copilului si a familiei, la preturi foarte bune.

Cumpara direct de la producator!

De fiecare data cand ai ocazia, nu ezita sa mergi sa cumperi lucrurile necesare direct de la producator. Cele mai bune "afaceri" in acest sens le faci cu piesele de mobilier si accesoriile pentru copii, dar si cu hainele.  

Achizitioneaza vouchere sau cupoane cu reduceri!

Voucherele de reduceri au devenit o moda printre tot mai multi cumparatori. Ele iti ofera posibilitatea sa cumperi diverse lucruri si obiecte, dar si servicii medicale sau de ingrijire, cu reduceri de pana la 90%.

Trucuri de planificare pentru reducerea cheltuielilor

Fa liste de cumparaturi si ia cu tine o suma limitata de bani!

Nu pleca niciodata la cumparaturi fara o lista, deoarece vei ajunge sa cumperi mult mai multe lucruri decat iti propui. Cand scrii pe hartie ce trebuie sa cumperi si ai mereu lista in fata, tentatia de a cumpara orice altceva dispare!

De asemenea, apreciaza cam cat ar costa lucrurile de pe lista ta si mergi la cumparaturi cu o suma aproximativa de bani. In acest fel, si daca vei dori sa mai cumperi ceva, nu vei putea, deoarece esti limitata de buget.

Urmareste targurile si reducerile de sezon!

Targurile de produse, alimente sau haine sunt ocazii grozave de a cumpara o multime de lucruri la preturi foarte mici. Si reducerile de sezon sunt oportunitati de care trebuie sa tii cont pentru a cumpara lucruri si obiecte necesare pentru casa si copilul tau.

Cauta activitati distractive gratuite sau ieftine pentru copii!

Oricat de limitat este bugetul, copilul tau are nevoie sa se relaxeze si sa exploreze o multime de lucruri si activitati care sa il ajute sa se dezvolte armonios. Este important sa mearga la teatru, concerte, sa viziteze muzee si expozitii sau sa participe la ateliere de arta sau de creatie. Majoritatea acestora este destul de costisitoare si, oricat de mult ti-ai dori sa il duci la ele, nu ai niciodata finantele necesare pentru a investi in toate.

Fii cu ochii in patru pe cateva dintre cele mai importante muzee, teatre si alte evenimente speciale pentru copii si urmareste atunci cand au reduceri sau intrari gratuite pentru cei mici. Si atelierele de arta sau creatie din orasul tau se intrec adesea in oferte speciale, reduceri sau facilitati care te vor face sa scoti mai putini banuti din buzunar pentru educatia si dezvoltarea copilului.  


Distrati-va in familie!

O alta metoda de a petrece momente relaxante impreuna cu copilul este sa creati cat mai multe oportunitati gratuite de joaca si distractie, atat in casa, cat si afara. Mergeti in parcuri, jucati-va cu mingea, rolele, bicicleta, faceti karaoke in casa sau organizati seri de homecinema.

Faceti impreuna crafturi si decoratiuni, gatiti in familie si confruntati-va in jocuri de societate sau de carti. Exista o multime de metode gratuite de a distra si educa in acelasi timp copilul.

Faceti homemade jucarii, hainute si alte obiecte necesare familiei si copilului!

Daca vrei sa mai economisesti din banii pe care-i tot arunci in stanga si in dreapta pe cumparaturi, atunci pune-ti creativitatea la lucru si incepe sa faci tot soiul de lucruri cu propriile tale manute.

De la crosetarea fularului si manusilor copilului, pana la crearea puloveraselor sau vestutelor, reinventarea hainutelor vechi si crearea de jucarii unice, personalizate, toate sunt metode eficiente de a reduce cheltuielile casei.  

Trucuri de gatit pentru reducerea cheltuielilor!

Gateste in cantitati mici!

Nu exagera cu cantitatile atunci cand gatesti pentru familia ta. Esti tentata frecvent sa faci multa mancare odata, ca sa ajunga pentru mai multe zile. Insa de fiecare data constati ca o mare parte din ea ajunge la cos. Chiar daca presupune un efort suplimentar sa gatesti zilnic altceva, este mult mai eficient si econom. In plus, nu trebuie sa gatesti mereu lucruri complicate si migaloase: concentreaza-te pe retete-culinare/salate">salate, sandvisuri, paste si alte retete rapide si sanatoase.  

Nu arunca resturile!

Ai tendinta sa arunci intotdeauna resturile de mancare de la o masa, chiar daca ele sunt proaspete si foarte gustoase. De asemenea, esti mereu tentata sa arunci din frigider fructe sau legume care sunt usor mai batute sau putin stricate. Nu faci decat sa arunci banii la gunoi.

Daca o rosie este putin patata, nu inseamna ca este stricata. In plus, cu putina imaginatie, multe dintre resturile din frigider sau din camara se pot transforma in retete noi si delicioase.

Congeleaza!

Daca iti mai raman cartofi curatati, morcovi rasi sau ai prea multa fasole pentru un singur gatit, nu le lasa in frigider sa se strice si nu le arunca. Pune-le in pungulite, congeleaza-le si foloseste-le cand ai nevoie de ele.

Tu cum reusesti sa reduci cheltuielile familiei? Impartaseste-ne trucurile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Trucuri reduceri cheltuieli Cheltuieli familie Economii familie Trucuri

Articole recomandate

Citeste si despre