Tarta frantuzeasca de mere

Tartele sunt delicioase si pot fi pregatite cu tot felul de umpluturi, iata reteta de tarta cu mere.

tarta-mere

Foto: foodrepublik.com

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

Aluat

250 g faina

125 g unt

1 lingura zahar

1 galbenus

Umplutura

1 kg mere

100 g gem de caise

Mod de preparare

Pregateste mai intai aluatul de tarta, amestecand toate ingredientele pana la omogenizare, apoi da-l la rece, minim o ora.

Intinde o foaie rotunda, apoi aseaz-o pe o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Inteapa aluatul cu furculita, in mai multe locuri. Unge acest aluat cu gem de caise.

Curata merele, taie-le felii subtiri si aseaza-le deasupra aluatului, in forma de tigle de acoperis.

Pune tarta la copt, la 180 de grade, circa 25 de minute, la o temperatura de 180 de grade.

Trucuri

Poti presara fulgi de migdale printre feliile de mar, pentru a obtine o tarta usor crocanta.

Tipul bucatariei

Internationala

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tarta Tarta frantuzeasca cu mere Mere

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul