Friganele

Friganelele sunt foarte delicioase si pot fi servite atat simple, doar cu putin zahar pudra deasupra, cat si cu diverse topinguri, de la fructe pana la dulceata sau miere.

friganele

Foto: iuli.eu

Timp de preparare

25 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

6 felii paine

2 oua

4 linguri smantana dulce

4 linguri lapte

1 cubulet unt (40 g)

1 lingurita esenta vanilie

2-3 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Bate ouale cu lapte, smantana si vanilie, apoi trece feliile de paine prin aceasta compozitie.

Pune feliile de paine la prajit, intr-o tigaie in care ai topit untul.

Scoate friganelele dupa ce s-au rumenit usor si lasa-le la scurs, pe servete de bucatarie.

Serveste friganelele calde, cu zahar pudra deasupra.

Trucuri

Pentru friganele trebuie sa folosesti paine mai veche, deoarece painea proaspata se va dezintegra foarte usor.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Friganele Prajituri Mic dejun

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul