30.000 de copii din Romania vor primi cate 1.400 de lei pe luna

/ / Modificat: 2019-04-24
30.000 de copii din Romania vor primi cate 1.400 de lei pe luna

Cel putin 30.000 de familii vulnerabile din Romania vor beneficia de sprijin de la stat pentru cresterea copiilor.

Acestea vor primi 1 400 de lei pentru fiecare micut cu varsta cuprinsa intre 0 si 2 ani, bani ce vor fi folositi pentru educatie timpurie in crese, prin intermediul unui program social cu o finantare de 168 de milioane de euro.

"Acest program are drept scop cresterea numarului de copii care merg la cresa, dar si masuri prin care sa ajutam parintii sa isi creasca mai usor copiii. Sa nu uitam ca inca in Romania avem mii de parinti care trebuie sa mearga la munca si in acelasi timp trebuie sa se asigure ca ai lor copii au o ingrijire corecta, astfel incat sa poata sa fie linistiti la munca. Sa nu uitam nici de copiii ai caror parinti sunt la munca in strainatate si care sunt aici, in Romania, in ingrijirea unei rude sau unei persoane tutore, care au grija de ei. La acestia se refera programul", a declarat Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, conform Agerpres.

In urma acestei initiative, zeci de mii de copii, din toate regiunile tarii, vor primi 1 400 de lei pe luna, timp de 2 ani, cu exceptia celor care provin din familii vulnerabile din regiunea Bucuresti-Ilfov. Acestia vor primi 1.500 de lei de copil, pe luna.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Prajituri Bani copii

Articole recomandate

Citeste si despre