Budinca de portocale

Budinca de portocale este un desert foarte aromat, inspirat din bucataria franceza.

Budinca_de_portocale

Timp de preparare

60 minute  

Dificultate

Medie

Ingrediente

100 g miez de paine alba

500 ml lapte

1 portocala (suc)

150 g unt

6 galbenusuri

6 albusuri

150 g zahar coaja rasa portocala

100 g migdale

2 portocale, pentru decor

frisca proaspata, pentru decor

Mod de preparare

Amesteca sucul de portocala cu laptele, apoi pune totul la fiert. Adauga miezul de paine in aceasta compozitie si amesteca pana obtii un fel de pasta.

Mixeaza untul cu zaharul, apoi adauga cele 6 galbenusuri si coaja rasa de portocala. Totul se amesteca cu compozitia anterioara, cea de lapte si paine, apoi se adauga albusurile batute spuma de bezea.

Pune si migdalele sfaramate in aluat si toarna totul intr-o tava termorezistenta unsa cu unt. Lasa budinca la cuptor, la foc mediu, circa 30 de minute.

Serveste budinca dupa ce s-a racit, cu frisca proaspata alaturi bucatele de portocala.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Budinca portocale Budinca Portocale

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul