Cauta

Un copil de 4 luni si jumatate poate avea cosmaruri?

Alina a intrebat pe 26.04.2013

Baietelul meu de 4 luni jumate, de cand s-a nascut are somnul foarte agitat! Se speria de manute cand era mai micut si sarea din somn. De vreo sapt(o sapt jumate)scanceste prin somn, sare din somn, doarme profund si dintr-o data incepe sa planga isteric, i-au iesit 2 dintisori, m-am gandit ca poate de durere incepe sa planga dintr-o data. In aceasta seara, dormea si a trebuit sa-l schimb, apoi sa si pape si pentru prima oara l-am schimbat dormind. Dintr-o data a inceput sa se zbata si sa respire de parca il sufoca cineva. M-am speriat ingrozitor si l-am luat in brate, crezand ca s-a inecat, dar atunci s-a trezit din somn si s-a oprit brusc. Are vreo problema medicala? Stie cineva ce ar putea avea? Il duc o data la 2-3 saptamani la Biserica si il impartasesc. Poate avea cosmaruri? (Eu am tot timpul si am avut si cand eram gravida cu el, se poate transmite?) Va multumesc!

1 raspunsuri

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

Copiii la orice varsta viseaza si astfel pot avea si vise urate. Daca se trezeste la stimulare si este constient, nu se incordeaza, nu pare a fi o manifestare convulsiva.

Este important sa evitati a-l lasa in fata televizorului sau a lasa TV pornit in camera in care el doarme, sa evitati zgomotele in timpul somnului.

Daca manifestarile devin frecvente puteti merge la un control neurologic.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/