Cauta

Soacra mea zice ca nu e bine sa pun copilul in fund de la 5 luni ca ii afecteaza coloana! Este adevarat? El singur vrea sa se ridice.

carmen a intrebat pe 17.07.2014

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Are dreptate mama soacra, bebele eutrofic trebuie sa stea pe sezut de la varsta de 6 luniut, dar bebele se pregateste, ca pentru orice actiune, miscare sau pozitie, in functie de vigurozitatea sa, cu ceva timp mai inainte de standardele cresterii si varsta.

Acesta este si motivul pentru care bebele dvs incearca sa stea asezat pe fund. Nu trebuie fortat, dar nici neglijat, ci trebuie sprijinit putin cate putin in tot ceea ce incearca sa faca si pe timp limitat.

La 6 luni poate fi asezat, dar sprijinit intre perne, sa execute orice actiune, sa-l supravegheze.

Sunt bebelusi care trec peste unele etape si mamicile se pomenesc cu ei ca nu stau pe sezut, dar incearca sa se catere spre a sta in picioare.

Principiu este ca mamele sa-i lase sa execute orice activitate, chiar sa-i sprijine la inceput si pe timp limitat, spre a menaja mai ales coloana vertebrala si curburile acesteia.

dr.georgiana.jalba
a raspuns acum 6 ani

In mod normal, de la varsta de 6 luni copilul ar trebui sa stea singur in sezut, fara sprijin.

Dar, pregatirea pentru acest lucru incepe chiar mai devreme, asa cum este si cazul copilului dumeavoastra.

La aceasta varsta de 5 luni puteti sa il puneti in sezut, cu conditia sa fie supravegheat, sa stea cu sprijin (intre 2 perne) si nu mai mult de 10-15 minute pe zi.

Dr. Jalba Georgiana Raluca
Medic Specialist Pediatrie
Reteaua Medicala Wellborn

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/