Cauta

Procedez corect sau nu?

polat_elif1989 a intrebat pe 19.04.2014

As vrea sa imi spuneti si mie daca sunt intr-adevar bune leacurile si zicalele babesti sau nu. Bebele meu a facut de curand 3 luni si soacra mea mai zice:

- e prea slab, mai da-i si putin lapte de vaca, eu bineinteles ca nu i-am dat si nici nu o sa-i dau pana la 10-12luni, pentru ca din cate stiu eu, laptele de vaca, mierea, zaharul, si ciocolata nu se dau bebelusilor sub un anisor;

- mai culca-l si in patul vostru, nu numai in patut ca se sperie noaptea, eu nu il culc in patul nostru, ci in patutul lui de fiecare data, fie ca e in timpul zilei sau noaptea, pentru ca nu as vrea sa-l invat sa doarma cu noi cu toate ca este mic, eu cred ca stie unde doarme si vreau sa-l invat sa stie care e locul lui, si ca sa-i fie sederea mai placuta in patut, i-am aplicat pe perete niste desene foarte colorate, ceea ce am observat ca il incanta, pentru ca atunci cand sta in patut sau cand se trezeste din somn nu incepe sa planga, se uita la acele desene de pe perete, in pat il pun cand ii vine ora de masaj, gimnastica de ascultat muzica, cam o ora, o ora jumatate pe zi,sau cand mai are cate o criza de plans, il i-au din patut si il mut intr-o alta camera pentru a se linisti, apoi il pun la locul lui.

E primul copil, acum nu stiu daca procedez corect sau nu, nu as vrea sa il cresc dupa leacuri sau zicale babesti, pe principiul ca "eu la copilul meu asa i-am facut, si i-a uite ce mare si voinic s-a facut". Consider ca fiecare bebelus se dezvolta diferit de ceilalti. Va multumesc!

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Felicitari atat pentru documentatia pe care o aveti privind ingrijirile, cresterea si dezvoltarea bebelusului, care au ca scop formarea unor deprinderi corecte a copilului, care trebuie sa aiba mediul si camera lui separate - nu dependenta fata de mama, cu posibile dificultati cand va trebui sa mearga la gradinita sau sa ramana acasa cand mama pleaca la serviciu etc.

Dragostea si afectiunea bunicilor este cunoscuta, chiar si ajutorul lor este necesar, dar directivele privind bebelusul / copilul trebuie sa fie ale mamei - fara nicio suparare.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/