Cauta

La cat timp dupa operatia de cezariana poti alapta?

Channah a intrebat pe 13.03.2016

Urmeaza sa nasc prin cezariana si doresc foarte mult sa alaptez bebelusul la san. La cat timp dupa operatie iti este pus bebelusul la san?

4 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 4 ani

Imediat, dupa cezariana, nou nascutul trebuie pus la san. Spuneti neonatologului si echipei care va opereaza ca doriti sa puneti bebele la san imediat, nefiind contraindicatii (indiferent de felul anesteziei)!

Bebele rebuie sa vina in contact direct cu corpul mamei, pentru a se realiza, in continuare o legatura cat mai stransa.

Discutati si cu asistenta de salon.

Ionela
a raspuns acum 4 ani

Eu iti recomand ca prima zi dupa operatie sa nu te duci sau sa ridici macar capul pentru ca orice fel de anestezie ai avea nu ai voie sa ridici capul altfel risti sa ramai cu dureri de cap multi ani.

Eu m-am dus la bebe urmatoarea zi dimineata si iti vine imediat laptele chiar daca nu e nastere normala, nastere usoara!

Channah
a raspuns acum 4 ani

Multumesc pentru raspunsuri! Chiar vroiam sa stiu atat parerea specialistilor, cat si a mamicilor. Sper ca totul sa decurga bine. As vrea ca primul lapte pe care il gusta bebelusul sa fie al meu pentru ca, din cate am mai citit si am mai auzit de la prietene, daca primul lapte e lapte praf, s-ar putea sa fie mai greu apoi cu alaptatul. Mai astept impresii:)

Channah
a raspuns acum 3 ani

Pentru viitoarele mamici care vad aceasta postare, as vrea sa revin cu ce s-a intamplat dupa ce am nascut prin cezariana.

Ii multumesc mult domnului Dr. Otesteanu Emil pentru raspunsul de mai sus, care a fost si o incurajare pentru mine.

Dragi viitoare mamici, am alaptat cu succes imediat ce doctorii au terminat sa ma opereze, ceea ce inseamna cam la jumatate de ora dupa ce bebelusul a iesit din burta. Mi-am dorit foarte mult acest lucru si s-a intamplat. Moasa mi-a adus bebelusul si l-am alaptat stand intinsa intr-o parte. Cu nicio durere de cap dupa:) Desigur, greut in prima zi, pentru ca baietelul meu tragea foarte putin si adormea, dar cu succes.

Daca ma intrebati pe mine, conteaza enorm ce auzi inainte de la specialisti sau de alte mamici. Am observat ca in Romania, in special, se spune ca nu poti alapta imediat dupa cezariana, ca nu ai lapte daca nasti asa. Foarte fals. Alaptarea poate fi foarte mult ingreunata din cauza stresului, a felului in care te montezi mental inainte.

Succes!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/