Cauta

Il alimentez corect?

polat_elif1989 a intrebat pe 17.04.2014

Buna seara. Sunt mamica bebelului care a fost operat de gastoschisis, vreau sa va intreb daca il alimentez corect, pentru ca acum mi se pare ca mananca mai putin, azi face 3 luni, inainte manca cam 7-8 biberoane cu formula, acum mananca cam 4-5 pe zi, noaptea il trezesc la 2 si ii mai dau un biberon si il mananca pe tot 125 ml, il trezesc eu pentru ca el doarme toata noaptea si nu se treseste de foame, la ultimul control medical, avea 4300 gr, el nascandu-se la 2180 gr, si avea 54 de cm, la nastere 45, mananca numai lapte praf pentru ca eu nu mai am lapte si nici nu a fost dornic sa pape de la san, as vrea sa va intreb, greutatea si cm, sunt normale pentru 3 luni?

Si as vrea sa va mai intreb cand pot incepe diversificarea, eu i-am mai dat cate 10 ml de suc de morcov facut de mine in casa.

Ce altceva ii mai pot da acum? I-am mai amestecat lapte praf pentru varsta corespunzatoare cu o lingurita mica de praf de gris, tot pentru bebelusi cu gust de banane (dar foarte rar i-am dat).

Trebuie sa-i i-au un biberon mai mare? Acesta pe care il am acum este 125 de ml, cateodata in timpul zilei nici nu mananca tot, mananca cam 100 de ml la o masa, apoi mai si vomita putin, ar trebui sa ma duc la medicul lui sa-i scrie niste vitamine? Sunt indicate la aceasta varsta?

Si mai am o intrebare, la fundulet, in jurul rectului are 2 pete rosii asa sangerii, de la ce ar putea fi?

Mentionez ca el face scaun numai daca ii bag un sfert de supozitor cu glicerina, ar putea fi asta cauza?

Va multumesc pentru timpul acordat!

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Felicitari pentru mama pentru conditiile si ingrijirile acordate cat si pentru bebe, pentru faptul ca a crescut atat in greutate cat si in inaltime ( talie) in primele trei luni, la fel ca orice nou nascut la termen si fara sa aiba o alta problema de sanatate.

Daca facem un calcul strict matematic comparativ situatia este urmatoarea:

cel nascut la termen cu 3000 gr creste cu 750 gr /luna X 3 luni = 2250gr, deci 3000 + 2250=5250gr, iar cresterea in inaltime 50 cm la nastere + 3cm / luna are 59 cm.


Al dvs nascut cu 2180 gr a crescut tot cu peste 700gr/ lunar (2120 gr), deci 2180 + 2120 = 4300 gr., iar cresterea in inaltime 45 cm la nastere + 3 cm/luna ( 3luni=9)) are 45+9=54 cm.

Este foarte bine ca ati introdus sucul de fructe precum si faptul ca-l obisnuiti treptat si cu alte principii alimentare in cantitati crescande, iar la 5 luni puteti sa incepeti diversificarea cu supa de zarzavat strecurata apoi piureu de legume bine pasat

Pentru intertrigo fesier, din jurul regiunii anale cumparati crema pentru intertrigo fesier si zona genito anala si aplicati local dupa fiecare toaleta local.

Deocamdata puteti sa-i mai continuati si cu biberonul de noapte ( trezindu-l ). Dupa 5 luni nu mai are nevoie.

Vezi intrebari din: