Cauta

De ce atat de mult plans si agitatie pentru un bebelus atat de mic?

Deaconescu Teodora a intrebat pe 10.05.2015

Buna. Numele meu este Teo si am un bebelus de 3 luni si 20 de zile si sunt foarte ingrijorata ca la fiecare maximum de 10 minute poate chiar si mai putin il apuca plansul, uneori mai lent alteori mai asurzitor si persisitent, uneori foarte greu de linistit.

E foarte agitat si noaptea fataindu-se in tot patutul fara a avea un somn linistit.

Plange aproape din orice si sunt momente in care indiferent de incercarile mele de a-l linisti, totul pare a fii in zadar. Cand il asez in carut pana se linisteste e groaznic, daca il tin in brate trebuie sa fiu in continua miscare cu bratele, cu alte cuvinte trebuie sa fiu activa non-stop, iar referitor la colici, cred ca a terminat pentru ca plansul e total diferit si miscarile sunt topaieli si dat din picioare si incordare maxima, din punctul meu de vedere cred ca nu mai e vorba de colici.

Deci, m-ar interesa de ce atat de mult plans si atat de multa agitatie? Niste sfaturi sau remedii. Va multumesc mult de tot si astept raspunsul dumneavoastra.

3 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 5 ani

Bebele este inca mic - in primele luni de viata, cand atat foamea, cat si colicile abdominale pot fi prezente, inclusiv ca nu primeste laptele necesar.

Daca dvs excludeti colicile abdominale, daca sunteti sigura ca primeste cantitatea necesara de aliment la fiecare masa si daca sporul de greutate este in continua crestere - ar trebui prezentat la un control medical la medicul de familie.

Florentina
a raspuns acum 5 ani

Buna ziua,

Draga mamica nu iti face griji, mergi cu bebe la medic, ca sa stai mai linistita.

Fetita mea are acum 3 ani si 3 luni. A plans din prima zi de nastere si pana la 8 luni, zi lumina, la 2.5 luni m-am internat cu ea crezand ca are o problema de sanatate, nu a avut nimic.

I-am dat toate picaturile posibile si imposibile pentru colici, degeaba. Nu voia sa iasa afara din casa, cand simtea ca este aerul mai tare tipa incat ma gandeam ca are o problema grava de sanatate.

Trabuia sa o tin numai in pozitie ridicata, ii tineam caputul cu mana si dansam cu ea toata ziua.

Nu puteam pleca nicaieri pentru ca nu avea rabadare sa stea in masina, de mers in parc cu carutul? nici vorba, eu mergeam in parc cu ea in barate topaind cand pe un picior cand pe altul, asa ma duceam, asa ma intorceam si tot plangea. Asa au decurs primele 8 luni din viata noastra.

Succes!

RalucaMihai
a raspuns acum 5 ani

Daca din punct de vedere medical copilasul este sanatos si daca atunci cand plange toate nevoile de baza (hranit, schimbat, frig/cald etc) sunt indeplinite, cauza poate fi un stres pe care el simte in relatie cu ceva si de care el simte nevoia sa se descarce prin plans.

Are nevoie doar de iubire, spirjin si siguranta, in bratele dvs.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/