Cauta

Cum putem trata acele bubite rosii cauzate de caldura si transpiratie la bebelusi? Va multumesc.

Eleina a intrebat pe 11.07.2014

3 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Caldura si transpiratia sunt factorii principali ai multor eritrodermii, mai ales la bebelusi, ale caror tegumente sunt foarte fine ca aspect si structura si se comporta ca o poarta deschisa pentru flora bacteriana. Deci, alaturi de toaleta obisnuita folositi lenjerie de bumbac subtire, lejera si fara caciulita concomitent cu reglarea temperaturii din camera de locuit.

Daca bubitele au si continut galbui in varful proeminentei si au aspect de foliculita, dupa baie, folositi, fie pudraj cu talc sulfamidat, fie Fluocinolon N - litera N arata continutul de antibiotic Neomicina cu actiune antibacteriana.

Alina
a raspuns acum 6 ani

La baietelul meu cand era bebelus (acum are 6 ani ) am folosit unguent FLUOCINOLON intr-un strat foarte subtire, nu indicat de catre medici, dar toate cremele pentru bebelusi ce mi-au fost recomandate special pt bebelusi nu au avut efect, din contra parca se inmulteau, ajungand asemanatoare unei exeme, dupa 2/3 aplicari s-a vazut cum dispareau bubitele. Bafta!

Eleina
a raspuns acum 6 ani

Multumesc mult. Fetita mea a avut o iritatie la fundulet de nedescris am dat-o cu toate cremele posibile si nu a functionat, iar cand am dat-o cu Flocinolon ia trecut in 2 zile, dar uite ca nu mi-a trecut prin cap sa folosesc si pentru bubite. Multumesc mult, Alina.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/