Cauta

Copilul meu are 9 luni si nu vrea sa primeasca niciun fel de mancare doar lapte de la san. Ce sa fac?

sandu viorica elena a intrebat pe 21.04.2015

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 5 ani

Fetita inca de la 3-4 luni trebuia obisnuita ca intre mese (supt) sa primeasca cu lingurita suc de fructe, iar la 5-6 luni la masa de pranz trebuia introdusa supa de zarzavat apoi treptat si tot cu lingurita ca si pulpa de fructe, dar pentru asta trebuia si va trebui, cel putin de acum incolo, sa dati dovada de multa rabdare si ingeniozitate in a combina alimentele pentru a fi cat mai atractive si cat vai variate ca si continut si gust.

Nu exista alte metode in afara de diverse tertipuri care sa-i distraga atentia si sa o faceti sa fie cointeresata.

Asezati-o intr-un scaunel pentru bebe la o masuta cu lingurita in mana sa pentru a se servi ( chiar daca nu reuseste la inceput )
singura, mancati uneori, chiar in joaca, la rand cu ea.

Daca din cauza eruptiei dintilor de lapte, sensibilitatea dureroasa a gingiilor este cauza, aplicati "gel pe gingii".

Aveti rabdare caci acest moment va trece cu timpul.

Nu o fortati, ci administrati cu lingurita cat de putin pana incepe sa se obisnuiasca cu gusturile alimentelor, care oricum trebuiau introduse treptat dupa metoda "Diversificarii".

Continuati totusi si cu alaptarea la san, cat mai aveti lapte.

ancuta33
a raspuns acum 5 ani

Buna. Cred ca trebuie sa ai rabdare. Si mie mi s-a intamplat cand bebe avea 7 luni si eram disperata. Dar am continuat sa-i dau mancare, macar cateva linguri. Mananca din ce ii dai lui sau chiar o data cu el sau jucati-va in timp ce ii dai sa mananace. Nu trebuie sa cedezi si sa-i dai doar lapte. Eu cred ca e ceva de moment care va trece. Acum nici nu trebuie sa-l fortezi ca oricum nu ajungi nicaieri.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/