Cauta

Copilasul meu are 2 luni si trei saptamani. L-am nascut cu 3.100 gr. si cu 52 cm. Acum are 7.000 si 68 cm. A inceput sa saliveze. Ii erup dintisorii?

mariana turcus a intrebat pe 04.03.2013

1 raspunsuri

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

Referitor la parametrii greutate si lungime, este putin cam marisor. Acest fapt se poate datora pe de o parte factorilor genetici (parinti bunici inalti), insa referitor la greutate v-as intreba ce si cat mananca. La aceasta varsta parametrii medii sunt G~5500g, T~62cm si ar trebui sa aiba 6 mese de lapte (san/lapte praf) a cate 120 ml.

Tin sa precizez ca nu trebuie sa va faceti griji, ci doar sa evaluati nutritia copilului pentru a evitat supraalimentarea. Fiecare copil are dreptul de a creste si se dezvolta in propriul ritm.

Referitor la eruptia dentara, aceasta apare in jurul varstei de 6 luni, de regula. Exista insa si cazuri in care dintii erup mai devreme, copiii mostenind de regula parintii. Astfel daca Dvs. sau tatal copilului ati avut o eruptie dentara precoce, copilul v-ar putea mosteni. Insa, sugarul poate saliva si in afara contextului eruptiei dentare, astfel nu trebuie sa va alarmati.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/