Cauta

Bebelusul in premergator

Ioana Mares a intrebat pe 04.05.2017

Bebele meu are aproape 6 luni si voiam sa va intreb de cand il pot pune in premergator? Desi am tot auzit ca nu e bun premergatorul, fiindca ar intarzia dezvoltarea copilului... Ce sa fac?

3 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 3 ani

Musculatura si articulatiile unui bebe care nu are inca 9-10 luni nu sunt pregatite sa faca fata efortului de ridicare si sustinere a greutatii corporale ale acestuia. El nu stie nici sa stea asezat decat intre perne si nici sa se ridice, dar sa mai si paseasca. Un prehergator abia de la 9-10 luni isi indeplineste rolul pentru care este construit: sa ajute copilul sa stea asezat dupa ce face cativa pasi si apoi sa inerce sa faca cativa sau mai multi pasi nesprijinit de parinti.

Bebele trebuie lasat ca singur sa se invete sa faca toate miscarile posibile inclusiv, stat pe sezut, ridicat si sprijinit, chiar pentru a face si primii pasi (timp in care musculatura se dezvolta). Trebuie numai sprijinit, NU FORTAT!

Sanatate!

Simona
a raspuns acum 3 ani

Buna! L-am pus pe bebe al meu in premergator de la 5 luni jumate si nu a avut nimic. Depinde de ei.

Ioana93
a raspuns acum 3 ani

Nu inteleg de ce l-ati grabi? De ce trebuie sa mearga in picioare cat mai repede? Eu mi-am lasat copilul sa mearga cand s-a simtit pregatit. Decat premergator, ii puteti lua un carucior sau o jucarie, ceva pentru impins, sa se tina cu mainile si sa incerce asa. Dar, parerea mea, nu de la 6 luni, poate 10 luni, asa-i mai bine. Copilul oricum va merge, nu grabiti lucrurile.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/