Cauta

Am si eu o fetita in varsta de 10 luni si jumatate si imi refuza categoric mancarea, alimentatia ei bazandu-se pe lapte de la san. Ce as putea sa fac?

Loredana a intrebat pe 14.05.2013

1 raspunsuri

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

Ce inseamna ca refuza mancarea? Varsa dupa ce o primeste sau prezinta o alta simptomatologie?

Pana la aceasta varsa a mancat doar lapte de san? Laptele matern este alimentul ideal pentru sugar, insa pana la varsta de 6 luni, deoarece dupa aceasta varsta nevoile nutritive ale copilului cresc si astfel laptele matern nu mai asigura necesarul energetic pentru cresterea si dezvoltarea normale.

Dupa varsta de 6 luni sugarul este difersificat tocmai in acest scop. Astfel dupa aceasta varsta se introduc alimente solide si semisolide, mentinandu-se si laptele matern. Realizati-i un program de masa bine stabilit, la anumite ore, cu 5 mese/zi, fara a-i oferi sanul intre mese sau in locul acestora cat le refuza deoarece din acest motiv refuza sa primeasca celelalte alimente.

Despre diversificare puteti citi mai multe aici: http://alinacondoiu.wordpress.com/alimentatie/alimentatia-sugarului-diversificarea-alimentatiei/

Daca intr-adevar primeste, la aceasta varsta, doar lapte de san, introduceti cat mai repede si alte alimente in alimentatie deoarece pot aparea carente si intarziere in crestere si dezvoltare.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/