Cauta

RH-ul negativ in sarcina.

ramonaroby a intrebat pe 09.12.2013

Buna ziua. Am si eu o intrebare daca s-ar putea sa ma ajute cineva cu un raspuns. Eu am rh negativ, iar tatal rh pozitiv, lucru descoperit acum la a doua sarcina. Mai am doua avorturi la cerere inainte de prima sarcina si nu am facut vreodata vreun vaccin sau vreo analiza de dozare anticorpi (pentru ca nu stiam ca am rh negativ), decat acum si inca nu am rezultatele. Pe primul copil l-am nascut la termen prin cezariana din cauza miopiei de care sufar, iar copilul este sanatos. Intrebarea mea este ce riscuri sunt acum la a doua sarcina si daca vaccinul despre care se vorbeste de prin saptamana 28 (cu imunoglobulina parca) elimina riscurile. Va rog sa ma ajutati pt ca nu mai am liniste de cand am aflat de rh-ul asta. Va multumesc.

3 raspunsuri

Cristina
a raspuns acum 6 ani

Nu stiu daca o sa te ajute cumva raspunsul meu, dar sper. Eu cred ca difera de tipul de Rh. Din cate mi-a zis mie doctorita sunt 2 tipuri: Rh c mic care nu deranjeaza si Rh D mare care aduce si cu el probleme si da in saptamana 27 se face o injectie in cazul in care la analizele de sange se depisteaza ca ai Rh D.

Eu am Rh c pozitiv, iar tatal copilului are Rh negativ. Sunt insarcinata acum in 33 de saptamani, iar pe la 18 saptamani am aflat ca si copilasul are Rh negativ.

La 27 saptamani cand mi-au facut din nou analizele de Rh au zis ca corpul meu nu face anticorpi care sa dauneze copilului, deci totul e in regula.

Mentionez ca acum 2 ani am avut un avort spontan inainte de a-mi da seama ca sunt gravida si pe atunci nu stiam eu de Rh si nici nu am facut nicio injectie.

ramonaroby
a raspuns acum 6 ani

Merci de raspuns, doar ca acum oricum nu ma mai ajuta cu nimic, am pierdut sarcina acum doua zile. Din cate stiu eu la tine nu sunt probleme doar la mamicile cu rh negativ si taticii cu pozitiv, invers cu mamicile cu rh pozitiv nu. Problema mea acum este ca am facut vaccinul cu anticorpi rh care se face la 72 de ore si as vrea sa stiu exista siguranta 100% ca nu o sa apara probleme la urmatoarea sarcina. Daca stie cineva sau a facut vaccinul asta sa ma lamureasca si pe mine, va rog.

Cristina
a raspuns acum 6 ani

Oh, imi pare rau. Sper ca urmatoarea sa fie cu noroc. Toate cele bune si multa sanatate.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/