Cauta

Am aflat de o saptamana ca sunt insarcinata.

alicce1986 a intrebat pe 27.11.2012

Momentan, nu ma aflu in Romania, si nu voi ajunge pana la sfarsitul lui decembrie acasa. Problema mea este ca aici, nu muncesc si nu am asigurare sa merg la primul control, intrebarea mea este daca o sa fie tarziu daca o sa fac primul control abia in 28 decembrie. Mentionez ca dupa calculele mele o sa am cam 2 luni atunci. Daca e tarziu ce imi recomandati sa fac pana ajung la medic? Va rog frumos sa-mi raspundeti ca ma streseaza problema mea si as vrea sa ma linistesc. Va multumesc.

2 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 7 ani

Trebuie in primul rand sa luati acid folic. Ar fi fost bine sa va vada un medic. Scopul primului consult si ecografiei este sa stabileasca felul sarcinii: sarcina este intrauterina (si nu extrauterina), ca este viabila si varsta gestationala. Daca aveti sangerari sau dureri de spate sau in abdomenul inferior trebuie sa mergeti totusi la medic. Va doresc succes!

elapaula
a raspuns acum 7 ani

Buna, nu este tarziu si eu am fost la control prima data la 2 luni de sarcina. Principalul este sa luati acid folic de 5 mg cate o pastila zilnic deoarce previne malformatiile la bebe, iar ca vitamine eu am luat centrum materna.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/