Cauta

Cine este de acord cu anestezia epidurala?

Liuda a intrebat pe 21.03.2010

Salut! In curind voi fi si eu mamica si vreau sa stiu cine este de acord cu anestezia epidurala, daca este dureroasa(am auzit ca e cam dureroasa) si care sunt consecintele ei? Va multumesc anticipat pentru raspuns.

3 raspunsuri

constanta-nuti
a raspuns acum 10 ani

Buna, eu am nascut cu epidurala, dar se face la cezariana. Toate ne speriem pentru asta, dar este foarte miscator atunci cand iti scot copilul sa ii simti primul planset. Sa il imbratisezi, sa il vezi la doar 2-3 secunde de la nastere, este ceva nemaipomenit.

constanta-nuti
a raspuns acum 10 ani

Stiu foarte bine ca o anestezie o gasesti in spital, dar nu stiu daca se plateste sau nu. Sangerarile iti pot disparea si dupa o luna(cel putin la mine asa a fost). Epidurala este o anestezie care implica o injectie locala in spate dupa care se mai face una in coloana vertebrala. Copilul nu este afectat cu absolut nimic. In timpul operatiei nu iti vei simti picioarele(vei fi anesteziata de la mijloc in jos)dar in schimb vei simti tot ce se petrece cu tine si cu copilul, ceea ce vb medicii intre ei. Iti vei vedea copilul imediat ce-l vor scoate afara, este ceva miraculossa ii simti caldura si sa ii vezi culoarea dupa abia 2-3 secunde de viata. Pentru nastere fiecare medic are opinia lui si nu poti anticipa ca travaliul tau va fi unul scurt si fara dureri. Eu am intalnit mame care au fost in travaliu 72 ore si la urma le-au facut cezariana, dar trebuie sa te gandesti si la suferita ta ba chiar mai mult a fatului. Este numai decizia ta sunt avantaje si dezavantaje. Daca vrei sa vorbim mai mult only4costy@yahoo.com

sorina
a raspuns acum 10 ani

Epidurala este o injectie in coloana, se face ca sa nu mai simti durerile. Nu este pt. cezariana dar se poate face si cezariana cu epidurala. Eu am nascut normal, dar am facut epidurala pt. a nu mai simti durerile. Vezi si stii tot ce se petrece in jurul tau, iar bebe intra din prima clipa in contact cu tine.

Vezi intrebari din: