Cauta

Anestezie epidurala (fractura coccis).

ElenaElla a intrebat pe 04.05.2014

Va rog sa ma ajutati. Sunt putin mai mult stresata si ma ia cu frica. Sunt in 37 de saptamani si 3 zile si mi-as dori sa nasc natural, nu as vrea cezariana ca vb aia e taietura nu te deranjeaza cat esti tanara, dar pe urma nu se stie.

Teama mea este alta. Eu am avut o fractura de coccis in 2011 si dupa 3 luni de stat la pat diagnosticul a ramas acelasi, iar medicul la care am fost atat mi-a spus "strange bani, vii si te trimit la Iasi sau Cluj" atat mi-a trebuit ca de-atunci n-am mai fost la control.

Nu am avut dureri de spate in sarcina si nici acum nu am, iar dr, mea mi-a spus sa-i amintesc inainte sa nasc de lucru asta si vom vedea atunci cum nasc pentru ca depinde si de fat (este intoarsa de la 30 de saptamani cu capul in jos).

Eu as vrea sa fiu constienta in momentul nasterii si de asta intreb daca la diagnosticul meu imi poate face anestezie epidurala? Isi va face efectul? Sau in cazul acesta trebuie sa fac obligatoriu cezariana?? Va multumesc!

2 raspunsuri

andreuk
a raspuns acum 6 ani

Delicata situatie! Nici eu nu am dorit cezariana la nici una din nasteri(doua la numar). La prima am facut epidurala la a doua nu am mai facut niciun fel de anestezie. Norocul meu ca am nascut usor de ambele dati si pot spune a doua oara chiar si mai bine a fost decat cu anestezie.

Problema ta insa este cu totul speciala si nu stiu exact care sunt riscurile la o nastere naturala indiferent daca ar fi cu sau fara anestezie epidurala insa suna destul de periculos.

Apoi tocmai ce ma gandeam in cazul tau la o nastere prin cezariana cu o scurta anestezie totala si exact atunci ai spus ca vrei sa ramai constienta pe parcursul nasterii. Asa ca tot ce ai nevoie este, claaar, un medic bun, nu un ciubucar cu tupeu. Urat, foarte urat din partea medicului pentru "moralitatea" de care a dat dovada.

ElenaElla
a raspuns acum 6 ani

Da, delicata situatie, desi doctorita mea mi-a spus ca va fi ok in functie de cum e bebe, dar pana atunci mai e si nah imi fac fel de fel de scenarii, griji. Dar pana la urma accept si cezariana numai sa fim amandoua bine.

Ttoata lumea zice ca pe acel medic il interesa banii, nu pacientii, tin minte perfect imaginea lui si cu cata seninatate a spus de parca era vorba de un fir de par nu de coloana..

Asta e multumesc lui Dumnezeu ca sunt bine si ca am reusit sa ajung cu sarcina pana aici fara dureri. Multumesc mult pentru raspuns, multa sanatate si impliniri de la comorile tale.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/