Cauta

Am terminat facultatea anul trecul in iulie si sunt in somaj pentru 6 luni.

AncaBianca25 a intrebat pe 10.04.2014

Sunt insarcinata in 8 saptamani. Pot lua indemnizatie pentru cresterea copilului?

7 raspunsuri

Krisstina
a raspuns acum 6 ani

Nu specifici de cand esti in somaj.

Intre terminarea studiilor si intrarea in somaj nu trebuie sa fie o perioada mai mare de 60 de zile pentru a exista continuitatea legala.

Ca sa obtii indemnizatie, ar trebui sa nasti in perioada in care inca te afli in somaj, tinandu-se cont de continuitatea mentionata anterior.

Ar mai fi o posibilitate, sa intri in concediu prenatal mai inainte sa se termine perioada in care primesti ajutor de somaj.

AncaBianca25
a raspuns acum 6 ani

Sunt in somaj de pe 30-09-2013 pana pe 30-03-2014. Acum in luna aprilie este ultima luna cand mai iau banii de la somaj.

Krisstina
a raspuns acum 6 ani

Din pacate nu ai cele 12 luni cu venituri, conform legii, deci nu poti lua indemnizatie. Cand somajul se va termina, vei fi insarcinata in 12 saptamani (aproximativ).

Ca sa poti fi eligibila pentru indemnizatia de crestere a copilului iti recomand sa te angajezi undeva, chiar si cu jumatate de norma, sau cu program foarte scurt, gen 2 ore pe zi, ca sa poti completa acea perioada obligatorie de 12 luni, anterioara nasterii.

AncaBianca25
a raspuns acum 6 ani

Am vrut sa ma angajez undeva, dar mi s-a spus ca nu se face continuitate dupa somaj. Acum nu stiu ce sa mai cred.

Krisstina
a raspuns acum 6 ani

Persoana nu cunoaste legislatia, cum sa nu existe continuitate?

a) au beneficiat de indemnizaţie de somaj, stabilita conform legii, sau au realizat perioade de stagiu de cotizare in sistemul public de pensii, in conditiile prevazute de actele normative cu caracter special care reglementeaza concedierile colective;

b) s-au aflat in evidenta agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca, in vederea acordarii indemnizatiei de somaj;

AncaBianca25
a raspuns acum 6 ani

Tin sa precizez ca am terminat facutatea si am intrat direct in somaj. Nu am mai lucrat nicaieri.

Krisstina
a raspuns acum 6 ani

Nu are relevanta; perioada somajului se ia in considerare.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/