Cauta

Am si eu o intrebare: sotul meu poate beneficia de concediul pentru cresterea copilului pana la 2 ani?

ADINAROXANA a intrebat pe 30.08.2013

Mentionez ca pana la data de 1 iunie a lucrat la o firma cca 5 ani apoi a demisionat si a plecat in strainatate pentru a lucra printr-o firma cu contract pe perioada 20 iunie - 8 noiembrie 2013!
Eu nu sunt angajata si as dori sa stiu daca poate beneficia de concediu pentru cresterea copilului nostru, nascut pe data de 23 mai 2013, la intoarcerea in tara, daca nu se incadreaza imediat! Va multumesc!

2 raspunsuri

sabi85
a raspuns acum 7 ani

Da poate iesi el in prenatal, de altfel si sotul meu este in prenatal, dar conditia este sa aiba 12 luni neintrerupte de serviciu indiferent ca a lucrat, intr-unul sau mai multe locuri de munca, dar sa nu aiba nici macar o zi intrerupere intre cele doua locuri de munca. De fapt, conditia este sa aduci un stagiu de plata pe ultimile 12 luni ca platitor de taxe de la ultimul loc de munca. Dupa cum vad la sotul tau a fost o intrerupere de pe 1 iunie pana pe 20 iunie, dar copilul fiind nascut in mai deja este prea tarziu sa mai iasa in prenatal, la barbati trebuie sa depui actele de indemnizatie in decurs de 30 de zile de la nasterea copilului, altfel nu mai poti, deci nu iei prenatal.

Krisstina
a raspuns acum 7 ani

Concediile pre si postnatal nu se acorda tatilor; Sabi85, faci confuzie cu concediul de crestere a copilului.

ADINAROXANA: Sotul tau a plecat din tara cand copilul deja se nascuse, deci perioada de care se tine cont la stabilirea cuantumului indemnizatiei este cea de 12 luni anterioare nasterii [ 23 mai 2013]. Indemnizatia si concediul pentru cresterea copilului se pot cere pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, dar nu se vor primi bani pt perioada anterioara introducerii cererii, doar de la data cand va depune dosarul pt CCC[ cand va veni in tara, in noiembrie2013]

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/