Cauta

Am beneficiat de bani pentru cresterea copilului timp de 2 ani, perioada in care am incheiat asigurari ca agent si mi se cere restituirea lor.

Vasilica a intrebat pe 18.05.2013

Dupa terminarea perioadei legale de concediu pentru cresterea copilului am primit prelungire inca un an pe motive de sanatate a copilului, dupa 6 luni am primit decizie de returnare a banilor pentru perioada de 2 ani si mi s-a intrerupt si indemnizatia pentru boala pe motiv ca as fi realizat venituri profesionale. Mentionez, insa ca n-am fost atentionata asupra necesitatii intreruperii acestei prestatii, situatia mea fiind cunoscuta de catre inspectorul teritorial al GROUPAMA. Care este solutia de rezolvare?

1 raspunsuri

Krisstina
a raspuns acum 7 ani

Din nefericire, nu este datoria inspectorului teritorial sa atentioneze asupra ilegalitataii situatiei. Daca ai fost inregistrata ca avand venituri pe perioada cat ai incasat indemnizatie, sanctiunea este returnarea banilor de la data la care s-au inregistrat veniturile, suparpusa cu data obtinerii indemnizatiei.
art 16: i)beneficiarul realizeaza venituri supuse impozitului si copilul nu a implinit varsta de un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap;

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/