Cauta

Sotul meu a facut o spermograma concentratia fiind 2,72 valoarea de referinta peste 15. Cat de grav este?

kris a intrebat pe 03.07.2014

Concentratia 2,72 valoarea de referinta fiind peste 15, mobilitate progresiva 11 valoare de referinta mai mare ca 32, mobilitate totala 38 valoare referinta fiind 40, viabilitate 37 valoare de ref peste 58.

2 raspunsuri

Dr_Manolea_Corina
a raspuns acum 6 ani

Concentratia si mobilitatea spermatozoizilor sunt in afara limitelor admise pentru obtinerea unei sarcini pe cale naturala.

Mai exista si un al treilea parametru foarte important relevat de spermograma - morfologia - adica procentul de spermatozoizi care au un aspect normal la microscop.

Acest parametru nu se regaseste in informatiile trimise de dvs. De asemenea nu ati mentionat daca este prima si singura spermograma efectuata de sot sau au existat si alte spermograme anterioare.

Recomandarea mea este ca sotul sa repete o spermograma intr-o clinica specializata in probleme de fertilitate acolo unde exista specialisti care sunt cel mai in masura sa va consilieze cu privire la cel mai eficient tratament in vederea obtinerii sarcinii.

ene
a raspuns acum 6 ani

Buna ziua,


Am ramas insarcinata si am facut un avort medicamentos, insa dupa doua luni sotul meu a facut un test spermatozois si rezulta ca in perioada asta nu poate face copii. Este posibil ca din cand in cand sa fie fertil?

Precizez ca are deja un copil facut in urma cu 24 de ani.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/