Cauta

Oare mai pot ramane insarcinata?

rocsana25 a intrebat pe 06.05.2014

In urma cu cativa ani am avut o relatie si am ramas insarcinata, dar baiatul respectiv nu ma lasat sa tin sarcina si a mers cu mine sa avortez, am fost la un cabinet privat de am facut chiuretaj la care am crezut ca am scapat, dar de fapt nu a fost asa. Dupa o saptamana jumatate de la chiuretaj aveam aceleasi simptome de sarcina, ba chiar incepusem sa am dureri mari de uter, ovare si sangerari.

M-am dus de urgenta la spital, i-am explicat doctorului respectiv ce era de garda ce s-a intamplat si mi-a facut consult, ecograf si mi-a spus ca nu sunt bine ca am niste resturi in mine posibil sa fi avut gemeni si sa imi fi ramas resturile unui bebelus in mine (sarcina avea 2 luni jumatate), si m-a chiuretat din nou dupa care m-am refacut repede, apoi relatia cu acel baiat nu a mai durat foarte mult in acest timp nemairamanand insarcinata.

Acum de un an m-am casatorit si nu am ramas deloc insarcinata. Am ajuns sa ma gandesc numai la chestia, Doamne daca nu mai pot sa fac copii, de ce nu raman insarcinata deloc.

Spuneti-mi, va rog si mie ce ar trebui sa fac sa raman insarcinata?

3 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 6 ani

Trebuie sa va ganditi rational ca aveti toate sansele sa ramaneti insarcinata. Doar un mic procent din populatie are probleme de fertilitate.

Si in general pe noi ne impresioneaza cazurile rare. Ce aveti de facut: mergeti la un medic specializat in medicina reproductiva (gasiti si la spitale de stat ca Maternitatea Giulesti, Filantropia, Spitalul Universitare, Spitalul Elias) si faceti un plan.

Trebuie sa aveti contact intim in perioada de maxima fertilitate, care este de obicei la mijlocul perioadei dintre menstruatii.

Gasiti pe site un calculator al zilelor fertile. Puteti folosi teste de ovulatie din farmacie. Incercati ca in perioada fertila sa aveti un contact intim pe zi sau la 2 zile.

Daca trec 6-8 luni si nu ramenti gravida, ar fi bine sa faceti un control mai detaliat. Va dau un link pentru a vedea ce analize se recomanda de obicei.

Daca sunt depistate probleme la dvs sau la partener se trateaza aceste probleme.

In aceasta perioada luati acid folic 1 mg pe zi.

https://www.facebook.com/notes/anca-panaitescu/protocol-evaluare-initiala-infertilitate/293058080780485

andreuk
a raspuns acum 6 ani

Esti la un inceput de drum. Cauta un medic bun caruia sa ii spui toata povestea si apoi el iti va recomanda un sir de investigatii atat tie cat si sotului tau. Mult succes!

rocsana25
a raspuns acum 6 ani

Va multumesc mult!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/