Cauta

Menopauza prematura poate fi tratata?

missyk a intrebat pe 08.03.2010

De 5 ani de zile ma chinui efectiv sa raman insarcinata.
In anul 2000 am facut un chiuretaj, care nu a lasat "urme" de nici un fel... menstruatia a fost regulata si normala dupa acel chiuretaj. Am luat ulterior anticonceptionale pana in 2005 si dupa casatorie le-am incetat. De atunci ma chinui sa raman insarcinata si fac tot felul de teste... imediat ce am oprit anticonceptionalele, n-am mai avut menstra decat prima luna fara, si apoi s-a intrerupt de tot.
Primul an (2006) am stat 7 luni fara menstra la indicatia medicului, ca tot speram sa vina, al doilea an am stat 5 luni fara... Am tot incercat duphaston, utrogestan, napraznic, branca ursului... etc (5 ani) si nimic.
Am fost internata la Parhon, la indicatia medicului gineco, o saptamana, analize hormonale si de tot felul, genetice... n-am nimic... grav, spun ei, de fapt au descoperit "menopauza precoce" si "ovare infantile".
Cu diagnosticul pus de la Parhon am plecat la medicul meu gineco, care m-a internat si mi-a facut "laparoscopie ovariana" si biopsie a ovarelor... rezultatul final l-am obtinut in februarie 2010 - "menopauza prematura".
De ce s-a instalat? - nu se stie...
E genetic? - Poate fi ca si diagnostic, insa nu e in cazul meu.
Cum se trateaza? Raspunsul medicilor a fost - nu exista tratament in acest diagnostin, nestiind ce il provoaca. :)
Minunat, nu? halal viata...
Dumneavostra ma puteti ajuta in vreun fel?

Astept cu mare interes raspuns!

Multumesc,
Mirabela

0 raspunsuri

Vezi intrebari din: