Cauta

Despre sarcina.

anku25 a intrebat pe 10.01.2014

Buna seara. Eu anul trecut, in iunie, am avut ciclu din 25-29 iunie. In iulie, mi-a venit ciclul din nou din 10-13, in august nu mai venea deloc, ma decisesem sa fac test, iesise pozitiv. La 1 septembrie pierdusem sarcina din pacate.

Am fost la doctor, mi-a dat tratament cu Duphaston (3 luni). In decembrie 2013 am avut ciclul din 17-23, in 1-5 ianuarie ciclu mi-a venit iar, dar la inceput a inceput o scurgere foarte roza, cand mi se terminase ciclul, scurgerea era tot roz. Perioada intre menstruatii este de 10 zile exact ca in iunie-iulie 2013. Va intreb pe dvs. este posibil sa fiu insarcinata?

Cand am pierdut sarcina in septembrie, nu a necesitat chiuretaj. Eu sunt in Anglia, iar aici femeile insarcinate sunt luate in evidenta dupa 3 luni din pacate. Nu m-au ajutat cu nimic in privinta sarcinii, iar doctorita din Romania, mi-a spus la ecograf ca am uterul curat, doar ca am putin progesteron. Mi-a spus ca imi da tratamentul cu Duphaston, ca sa se regleze progesteronul, sa pot sa raman insarcinata si sa pot tine sarcina. Acest ciclu din ianuarie poate fi si din cauza medicamentelor?
Mai am o scurta intrebare.duphastonul trebuia sa beau a 16 zi de la ciclu,eu am baut imediat dupa terminarea menstruatiei,este vreun risc ca am baut medicamentele imediat dupa menstruatie?
Va multumesc pt rabdare
Cu respect
Anca

2 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 6 ani

Imi pare rau pentru pierderea sarcinii, dar va asigur ca nu a fost din vina dvs sau a sistemului medical. Sarcinile care se pierd la inceput au de obicei anomalii incompatibile cu viata (anomalii cromozomiale importante).

Progesteronul trebuie luat din ziua a 16-a. Si va mai dau o veste buna, veti putea ramane gravida imediat (asa cum ati ramas gravida prima data, veti ramane si acum, deci nu aveti probleme de fertilitate).

Evitarea chiuretajului este un lucru foarte bun: orice manevra invaziva poate face mai mult rau. Va doresc succes si nu uitati sa luati acid folic!

anku25
a raspuns acum 6 ani

D-na Anca va multumesc din suflet pentru raspunsul dvs. M-a ajutat foarte mult. Beau si acid folic. Eu am Grupa sanguina A2 Rh-ul Negativ si sotul meu are tot A2 rh-ul Pozitiv.

Ce riscuri vor fi la urmatoarea sarcina?

Din cate am inteles, Rh-urile ar trebui sa fie la fel.

In decembrie 2013 am avut menstra din 17-23, iar in 1-5 ianuarie menstruatia mi-a venit iarasi, dar a inceput cu o scurgere foarte roza, cand mi se terminase menstra, scurgerea era tot roz.

Perioada intre menstruati este de 15 zile, aproximativ ca in iunie-iulie 2013 cand ma ramas insarcinata.

Va intreb pe dvs. este posibil sa fiu insarcinata? Am facut test astazi, dar iesit negativ, din pacate. Sau sunt insarcinata dar inca nu se vede la test?

Cand sa repet testul de sarcina?


Va multumesc din suflet pentru rabdare,

Cu respect,
Anku

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/