Cauta

Am fost diagnosticata cu spondilita anchilozanta, am 32 ani. As dori sa stiu cum decurge sarcina cu aceasta boala, ce riscuri sunt?

adinutza a intrebat pe 09.08.2013

Sunt pe tratament cu antiinflamator (Celebrex) si as dori sa stiu ce riscuri sunt daca raman insarcinata sub acest tratament sau cu cat timp inainte ar trebui sa opresc tratamentul? Partea mai rea este ca daca opresc tratamentul apar durerile care nu prea sunt suportabile. Medicul reumatolog mi-a spus ca in sarcina durerile vor disparea si ca nu va fi nevoie de tratament, este adevarat? Cum decurge o sarcina cu aceasta boala, ce riscuri sunt atat pentru sarcina cat si pentru viitorul copil? Va multumesc.

1 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 7 ani

Evolutia bolilor autoimune cum este si spondilita ankilozanta este imprevizibila in sarcina. Se considera ca boala se poate ameliora in timpul sarcinii, dar exista un risc pentru exacerbare postpartum. Boala nu ar trebui sa aiba repercusiuni asupra fertilitatii. Tratamentul antiinflamator este asociat uneori cu modificari ale ovulatiei, insa nu exista o dovada clara asupra acestui aspect. Puteti incerca sa ramaneti gravida daca afectiunea este controlata si nu ati avut pusee care sa necesite, medicatie puternica in ultimul timp. Ideal ar fi sa intrerupeti tratamentul cu orice medicament daca starea dumneavoastra o permite. Daca nu, puteti obtine sarcina si in aceste conditii. Vorbiti cu medicul ginecolog care va cunoaste cel mai bine istoricul pentru sfaturi legate de momentul optim pentru obtinerea sarcinii.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/