Cauta

Cum sa-mi fac fetita sa stea iar singura in casa?

simonae80 a intrebat pe 18.02.2011

Fetita mea are 6 ani si 5 luni si pana acum 2 saptamani venea de la scoala la ora 12 si statea singura pana veneam de la servici la 14:30, iar acum nu mai sta singura nici un minut, si daca sunt acasa trebuie sa stau cu ea in camera ca ii e frica sa stea singura in camera ei stiindu-ma pe mine in camera alaturata. Motivul acestei frici zice ea ca este un desene animat cu niste" spirite" ceva de genul acesta.

1 raspunsuri

ilascu_gratiela
a raspuns acum 9 ani

Va sfatuiesc sa mergeti cu fetita la un medic psihiatru pentru o evaluare. Este nevoie de mai multe date pentru a putea a identifica toate sursele de anxietate si de a face un plan de interventie care vizeaza toata familia.
Ce puteti face dvs este sa o incurajati, sa nu o ridiculizati cu expresii de genul: "ce, ti-e frica? doar nu esti bebelus?, sa o asigurati ca va intoarceti acasa, ca nimic rau nu se poate intampla etc. Nu trebuie nici sa cadeti in extrema cealalta si sa fiti foarte toleranti. Unii copii pot dezvolta ulterior un comportament manipulativ nemailasand-o pe mama de ex sa mearga la serviciu.

Vezi intrebari din:
Modifică Setările