Cauta

Ce pot face cu fetita mea?

popa a intrebat pe 22.05.2013

Buna ziua! Am o fetita de aproape 9 ani care si-a schimbat comportamentul de cand merge la un alt afterschool, aprox. 1 an. Acolo se afla o domnisoara foarte rasfatata, fata directoarei care se poarta extrem de urat atat cu personalul cat si cu copiii. A facut o obsesie fata de fetita mea, sa-i fie doar ei prietena, le umbla prin ghiozdane, etc. Fata mea a inceput sa-mi raspunda obraznic, nu o mai intereseaza rezultatele la concursuri., imi spune ca nu mai suporta cand o cert pentru acestea si o rog sa lucreze suplimentar din culegeri sau la alte materii.etc. Ce atitudine sa adopt fata de ea? Cum o pot pedepsi in afara restrictionarii anumitor lucruri pe care le doreste, dar vad ca nici acestea nu o afecteaza. Cum sa-i explic, ca nu este bine sa imprumute din comportamentul celeilalte. Cand este un copil bun, imi explica despre faptele rele ale colegei de after, dar atat. Am hotarat sa-i schimb si afterul, dar cand este bine s-o mut? Sa astept inceperea noului an scolar sau cat mai repede? Isi persifleaza si fratele mai mic de 6 ani, sacaindu-l ca daca nu face ca ea, il va ignora toata viata. In clasa este a 5-a la invatatura. Deci, un copil silitor! Multumesc.

1 raspunsuri

Monica Purice , psihoedagog
a raspuns acum 7 ani

Buna ziua,

Parerea mea este ca "fuga" la alt after, nu-i cea mai nimerita.

Ar fi bine ca fetita sa fie implicata si in alt grup de lucru in care sa ia contact si cu altfel de copii (putin controlat grupul).

Este vacanta, puteti apela la diferite cursuri de vara, unde fata va face cunostinte noi si va putea compara comportamente.

Sper sa va fie de folos raspunsul meu.
Daca va mai pot ajuta cu ceva, nu ezitati sa puneti intrebari.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/