Cauta

Sunt mamica a unui baietel de 5 ani.

munteanu florentina a intrebat pe 27.03.2012

As dori sa va scriu cateva randuri,
avem niste prietenii de familie care au un baietel in varsta de 4 ani, mentionez ca aceasta familie parinti sunt despartiti, noi vizitand doar mama si copilul. Intodeauna cand am mers in aceasta casa, prietena mea ii face mereu observatii fiului meu de genul, eu nu sunt maica-ta la mine in casa faci ce spun eu, apoi mereu copilul meu este vinovat de ceea ce se intampla intre copii. Cand ea ii face copilului meu observatie, eu nu spun nimic o las in pace, desi ma simt prost pentru ca atunci cand copilul ei face cate o gafa ea nu il vede si chiar daca eu il vad, nu spun nimic ii fac observatie tot fiului meu. Mereu copilul meu se oftica, este nervos, plange, numai vrea sa se joace, vrea acasa. Ma intreb oare cum pot reactiona eu fata de copilul meu in fata prietenei mele care da dovada de o mama demna de invidiat, cateodata ajung sa il pocnesc de fata cu ea sau sa tip la el, din motivul ca sunt satula sa aud mereu reprosuri la adresa copilului meu. Sfaturi. Va rog respectos a ma ajuta, i-am explicat deja prietenei mele ca nu trebuie sa faca observatie copilului meu, sa imi spuna mie, poate cumva stau de vorba si explic copilului unde a gresit de ce a gresit. Multumesc si va rog ajutati-ma, mereu stau si inghit observatiile prietenei mele. Copilul meu este un copil normal, cuminte in unele cazuri, nu avem probleme la gradinita de comportament, iar lucrul acesta se intampla numai in casa respectiva.

4 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 8 ani

Interesul este "binele copiilor". Daca sunteti intr-adevar obiectiva, nu aveti altceva de facut decat sa discutati ( sau nu ) cu aceasta prietena si sa intrerupeti temporar pe cale amiabila aceste intalniri. Un sacrificiu trebuie facut. Mai ales daca ea asa procedeaza si se exprima fata de copilul dvs vizitator chiar in prezenta dvs.

mami_fericita
a raspuns acum 8 ani

Daca procedeaza asa cum ai spus clar nu iti este prietena. Prietenii nu procedeaza astfel indiferent de tipul problemei.

mami_fericita
a raspuns acum 8 ani

Si pocnitul copilului nu este o solutie nici macar "de ochi" prieteni, sa nu uitam ca sunt niste copii, nu niste obiecte care sa stea acolo unde le pui.

munteanu florentina
a raspuns acum 8 ani

Am stat si m-am gandit ca nu are rost sa mai mergem la prietenii nostrii, asa copilul meu nu va mai fi expus la multe sfaturi, comentarii. Copii se inteleg minunat, dar dupa ceva timp intre ei intervine plictiseala, sau li se pune pata pe o singura jucarie si asa incepe cearta intre ei. Am inceput sa ne facem alti prietenii. Probabil am crezut ca imi este prietena, dar cred ca doar de fatada, realiatatea fiind alta, invidia. Multumesc.

Vezi intrebari din: