Cauta

Pneumonia la copil

Ioana a intrebat pe 22.02.2017

Copilul meu (5 ani) a racit. Dupa 5 zile de tratament fara antibiotic (pentru ca nu facea febra), a inceput sa tuseasca rau si am mers iar la medic, care ne-a spus ca raceala a coborat la plamani. Ne-a dat 5 injectii cu Ceftamil si Gentamicina, dupa care am trecut pe Xifia pe gura.

Acum, la o saptamana de cand am terminat antibioticul, am mers sa-l asculte iar la plamani si ne a spus ca se mai aude ceva foarte foarte discret si sa-l lasam asa, doar sa-i dau ceva pentru imunitate. Am inceput sa-i dau Alvityl Defenses, dar tot stau cu grija.

Ce ma sfatuiti sa fac? Sa merg la alt medic?

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 3 ani

Convalescenta dupa pneumonie la fiul dvs in varsta de 5 ani dureaza 2-3 saptamani dupa tratamentul urmat (corect aplicat de catre medic).

In aceasta perioada trebuie sa fie ferit de intemperii (repaus la domiciliu), sa aiba o alimentatie echilibrata, bazata pe fructe pentru aport de vitamine si, daca deja ati inceput sa-i administrati si Alvytil (care nu este altceva decat vitamina A), este suficient.

Nu trebuie sa fiti ingrijorata! Dupa orice forma de pneumonie, in convalescenta se mai aude o asa-zisa haraiala in piept, care va disparea pe parcurs.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/