Cauta

Revenire la pierderile de echilibru.

ioana daria a intrebat pe 19.12.2014

Multumesc foarte mult pentru raspuns, dar tot in ceata sunt. As vrea sa va dau mai detaliat problema. In primul rand fetita s-a nascut prematur, prin cezariana , avand 1.300 la nastere si 40 cm., notele fiind 6, 7, 9 la nastere, din cauza ca eu am facut tensiune pe perioada sarcinii, tensiune foarte mare care nu a putut fi tratata cu medicamente, am luat Dopegit, dar tot dejeaba.

Am dus sarcina pana la 34 de saptamani, dar fetita a ramas in stadiu de 27 saptamani.

In afara ca s-a nascut asa micuta, alte probleme nu au fost. Am facut periodic controale medicale, inclusiv neurologice, s-a dezvoltat absolut normal din punct de vedere psihologic, cu fizicul stam mai prost, la doi ani avand 9 kg si 86 de cm, dar e foarte activa.

In afara de episoadele acestea de pierderi de echilibru care au inceput anul asta din aprilie. Atunci am fost si internate, s-au facut analize, sangele era ok, urina la fel, febra nu face, doar ca are aceasta stare.

Chiar nu stiu ce sa mai fac. Ar trebui sa ii fac si un tomograf? Care este parerea dvs? Care ar putea sa fie cauza? Va multumesc mult.

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 5 ani

Completarile dvs imi intaresc suspiciunea ca aceste episoade de tulburari de echilibru nu au nicio legatura cu otita pe care o mentionati anterior, ci mai de graba cu datele pe care vi le-am solicitat referitoare la sarcina si nasterea fetitei, respectiv prematuritatea si notele acordate la nastere.

In concluzie, este necesar un examen de catre un neuropsihiatru de la pediatri si o explorare a functiei creierului - electroencefalografie - creier care a fost perturbat in cadrul prematuritarii.

Fetita in varsta de 2 ani ar trebui sa aiba o greutate de 12 Kgr. Inaltimea de 86 cm este foarte buna.

Este necesar sa mai imbogatiti alimentatia cu ficat si carne de pasare, galbenus de ou de gaina, derivate ale laptelui si fructe.

In functie de rezultatul examenului electroencefalografic, daca va fi nevoie, medicul va poate prescrie medicatia necesara pentru aceste tulburari de echilibru.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/