Cauta

Cum sa il conving pe cel mic sa mearga la gradi?

Alexandra a intrebat pe 19.09.2013

Baietelul meu in varsta de 2 ani si 11 luni a inceput saptamana aceasta gradinita.

In prima zi a fost foarte incantat (vizitasem si inainte gradinita), dar nu a dorit sa ramana acolo si educatoarele m-au sfatuit mai bine sa il iua acasa si sa revin a doua zi.

A doua zi am mers la gradi si in timp ce el se juca cu copii, educatoarele m-au sfatuit sa ma furisez si sa plec. Am facut acest lucru si m-am intors sa il iau dupa ora de somn (este o grdinita cu program prelungit).

Ingrijitoarea mi-a spus ca nu a plans, doar ca a intrebat de absenta mea, in rest a mancat si a dormit.

A treia zi de dimineata nu a mai vrut sa plecam de acasa, si discutand in prealabil si cu alti parinti care au trecut prin asta, am apelat la pacaleli, cum ca nu am merge la gradi.

Odata ajunsi acolo, i-am promis ca nu o sa plec, insa educatoarele nu m-au mai lasat sa raman, spunandu-mi ca daca ma lasat emotionata de plansul lui nu se mai obisnuieste niciodata.

Am plecat, lasandu-l plangand si m-am intors la aceeasi ora ca si in ziua anterioara. Tot ingrijitoarea a fost cea care m-a asigurat ca dupa plcarea mea s-a calmat, a mancat si a dormit.

Azi, in a patra zi nu am mai reusit nici sa il imbrac, sa plecam de acasa.

Am incercat sa ii spun ca o sa rog educatoarea ca sa ma lase sa stau si eu acolo, ca o sa-l astept la usa etc. Copilul meu a refuzat sa se imbrace, a inceput sa planga si sa-mi spuna ca il mint ca si in zilele trecute.

Nu am avut ce sa fac si a trebuit sa raman cu el acasa.

Maine e o noua zi de gradi si nu stiu ce sa mai fac. Imi dau seama si ma simt vinovata ca l-am mintit, insa daca ii spun adevarul nu pot sa il dau nici macar din patut jos, nu mai vorbesc sa il imbrac sau sa plecam spre gradi.

4 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Au dreptate mamele care v-au impartasit din experienta proprie, ca si educatoarea.

Trebuie sa aveti rabdare si multa perseverenta, caci asa sunt multi copii, pana se adapteaza. Nu exista reteta speciala, ci numai povestile placute si socializarea cu alti copii, care trebuie inceputa de timpuriu.

pavalina
a raspuns acum 7 ani

Eu le-am explicat copiilor mei ca gradinita e ca un serviciu. Nu putem lipsi. Ca la gradinita invatam lucruri frumoase care ne vor ajuta sa crestem mari si sa ne dezvoltam, ca ne vom face prieteni si ca ne vom juca.

Nu prea le-am dat de ales. Eu nu am stat niciun moment cu ele in gradinita. Am vorbit mult despre gradinita inainte de a merge efectiv, in prima zi le-am dus, ne-am luat la revedere si am plecat. Fara discutii, mama merge la birou si vin sa va iau cand se termina joaca, adica dupa ce dormiti la pranz. Eu le-am dus la gradinita la 2 ani si jumatate si dupa doua saptamani s-au adaptat complet.

Iti doresc rabdare, nu mai ceda in fata presiunilor lui pentru ca va continua sa speculeze. Are o varsta la care se poate adapta repede. Gradinita este benefica pentru socializare si pentru satisfacerea nevoii de cunoastere pe care noi mamele ocupate fiind nu mai reusim sa le satisfacem pe deplin. Mult succes iti doresc!

Alexandra
a raspuns acum 7 ani

Multumesc frumos pentru ca mi-ai impartasit experienta ta! O sa incerc sa imi pastrez calmul si sa perseverez.

Psiholog Otilia Stan
a raspuns acum 7 ani

Inceperea gradinitei este pentru unii copii un moment mai putin placut. Despartirea de parinti si petrecerea timpului intr-un spatiu nefamiliar atrage dupa sine refuzul de a merge la gradinita.

Cel mai important lucru este sa vorbesti mult cu el. Sa ii amintesti cat de mult se joaca acolo, sa ii evidentiezi toate acele lucruri care ii fac placere si pe care le poate face la gradinita (multe jucarii, multi copii cu care se poate juca, etc).

Minciuna sau "pacalelile" nu reprezinta o solutie si te discrediteaza in fata copilului.


De asemenea, da-i timp sa se obisnuiasca cu toate aceste schimbari. Arata-i ca il intelegi si va deveni mai cooperant.

Succes!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/