Cauta

Cum rezolv accesele de furie?

Dara31 a intrebat pe 28.11.2014

Baietelul meu are 2 ani si de la un an si 8 luni a dezvoltat un comportament destul de agresiv.

Daca nu il las unde vrea ( ex magazin) se asaza in genunchi maraind si nu il mai pot lua de acolo decat in brate, daca nu ii dau ce si doreste se enerveaza si fie arunca prin casa cu jucarii, fie se loveste cu palmele peste cap.

Sincer ma sperie, nu imi dau seama de unde a luat aceste apucaturi, era un copil linistit si in casa nu a vazut asa ceva.

Pana acum tot ce am putut face a fost sa il las sa se calmeze si apoi sa ii spun ca nu e frumos ce a facut. Ce sfaturi imi dati? Multumesc.

2 raspunsuri

Incercati sa va amintiti daca s-a intamplat ceva in acea perioada. Ceva care sa il afecteze. Si mai ales sa analizati ( puteti tine o agenda ) momentele in care apar aceste crize. Apar mereu sau in anumite situatii?

In general un comportament poate avea cateva functii: de atentie ( atunci cand vrea sa atraga atentia celor din jur), de obtinere a unui lucru, de evitarea a unei situatii ori cerinte sau de stimulare senzoriala ( cea din urma nu cred ca este o posibilitate in aceasta situatie).

Va sfatuiesc sa incercati sa va notati cateva zile la rand momentele in care apar aceste crize. Pentru fiecare situatie veti nota factorul declansator, comportamentul copilului din timpul crizei si consecinta ( care a fost urmarea comportamentului, ce s-a intamplat inainte a se incheia episodul).

In momentul in care veti observa care anume este motivul pentru care apar aceste stari puteti sa va orientati in legatura cu o interventie potrivita. In cazul in care copilul vrea sa atraga atentia incercand sa ii explicati situatia reusiti sa ii intariti comportamentul.

Va astept cu rezultatele analizei pentru mai multe detalii.

O zi buna!

larynyco
a raspuns acum 5 ani

Fiica mea Ema are 1 an si 4 luni si am observat ca de cateva saptamani a devenit foarte suparata.

Se enerveaza si plange daca nu ii dam ce vrea, daca ii spunem nu, dar nu o tine mult.

Ii distragem atentia prin zgomote sau oferindu-i alceva mai interesant - jocul cucu bau ii place foarte mult.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/