Cauta

Ce efecte psihice sau psihologice pot interveni ?

Mirela a intrebat pe 30.08.2015

Fiica mea lucreaza noaptea si nu are cu cine sa-si lase copilul, lasandu-l singur pe timpul noptii. E necasatorita, iar eu nu o pot ajuta deoarece locuiesc departe de ei.

1 raspunsuri

Buna ziua!

Ce varsta are copilul? In cazul unui copil mic ( care nu intelege neaparat ca este singur) exista riscul sa se trezeasca si sa aiba nevoie de ceva anume si sa se sperie.

Copii mai maricei incep sa aiba frici ( cel mai des de intuneric, de monstrii).In cazul lor este mai dificil. Daca mama pleaca si nu le spune nimic si se intampla ca intr-o noapte sa se trezeasca e posibil sa se sperie foarte tare. In cazul in care ii explica situatia e posibil sa nu adoarma de frica.

In cazul copiilor mari putem spune ca este mai simpla situatia. Ei avand posibilitatea de a suna in cazul in care apare vreo problema. Oricum ideal ar fi sa existe un vecin care poate veni in caz de urgenta.

Ca efecte negative ar putea aparea o anxietate generalizata sau specifica pentru abandon, tulburari ale somnului. Chiar daca nu este mama, ar trebui sa fie cineva care sa doamna cu el in casa.

O zi buna!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/