Cauta

Bebe de 2 anisori este foarte activ. Ce sa fac?

Mery a intrebat pe 13.05.2011

Baiatul meu de 2 anisori este foarte energic si se loveste foarte des la cap. Mai cade si din patut si a cazut si in parc. Sunt motive de ingrijorare?

3 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 9 ani

Copiii bine dezvoltati, au energie care trebuie consumata si, in general sunt foarte activi si zburdanici, de aceea trebuie supravegheati permanent. Este firesc si trebuie fie asa. Asta denota Sanatate! Caderea din pat, nu este vina lui, ci a celor care au conceput modelul patutului. Trebuia un patut construit cu margini de protectie, eventual mai mare si cu o laterala mobila, in sus si in jos, care sa fie folosit mai multi ani. Lasati copilul sa se desfasoare, dar dirijat si supravegheat.

ilascu_gratiela
a raspuns acum 9 ani

Va sfatuiesc sa stabiliti rutine pentru activitatile zilnice, de ex: rutina de masa, de seara,joaca, iesitul in parc etc, cu alte cuvinte stabilirea unui program zilnic. Evitati sa suprastimulati copilul: prea multe jucarii, prea multi stimuli exteriori etc. Multa miscare in aer liber si mai tarziu implicare in activitati sportive.

Dumitrescu Laura
a raspuns acum 8 ani

Baietelul meu are 2 ani si 2 luni si inca il mai alaptez. Deoarece n-am unde sa-l duc cateva zile fara mine, mi-e foarte greu sa-l intarc. Am incercat tot ce se poate incerca. Ce pot face? Va multumesc!

Vezi intrebari din: