Cauta

Traumatismul dintilor la copii.

mmaa a intrebat pe 18.04.2012

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti care sunt urmarile in cazul expus. Copilasul de 1 anisor s-a impiedicat in parc de o trotineta si a cazut peste aceasta. Cand l-am ridicat de jos am observat ca din gurita sangera. M-am speriat teribil, in jurul incisivilor superiori era plin de sange. Mentionez ca aceasta (sangerarea) a fost numai de moment, ulterior am constatat ca gingia era usor umflata. Imaginea este ca si cum dintisorul s-ar fi impins inapoi in spatiul alveolar, parca nici nu crescuse atat cat stiam. Este aproape o saptamana si gingia de deasupra dintisorului este tot rosie si oarecum umflata. Dintele nu pare ciobit, am citit insa ca se pot sparge capilare si distruge tesut in urma impactului, acestea ducand la afectarea dintelui de lapte, posibil si a mugurelui definitiv. Nu stiu daca durerea mai este resimtita de copil, nu poate vorbi inca si nu ma lasa sa-i studiez locul cu pricina.
Va rog sa-mi spuneti care ar putea fi urmarile si ce as putea face, medicul meu stomatolog fiind in concediu pana la sfarsitul lunii.
Va multumesc anticipat pentru timpul acordat si raspuns.

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 8 ani

In cazurile de "urgente" se merge la orice serviciu de urgenta, sau la orice cabinet, nu se asteapta veniea medicului de familie sau de specialitate din concediu. Modificarile gingivale in urma traumatismului prin cadere, trebuie vazute pentru a se stabili o concluzie. Va recomand sa consultati, cu bilet de trimitere de la medicul de familie, orice serviciu de stomatologie. Presupuneri, de la distanta, numai dupa istoric nu sunt valabile.

Vezi intrebari din:
Modifică Setările