Cauta

Stare de nervozitate la bebe de 1 an.

polat_elif1989 a intrebat pe 08.02.2015

Buna ziua.As vrea sa ma indrumati si pe mine ce sa fac cu bebe de 1 an, de ex. cand sta in scaunelul pentru mancat, se da cu capusorul de spatarul scaunului, arunca cu biberonul de apa, ne bate si pe noi, iar cel mai tare ma deranjeaza ca isi da cu palma peste caput, asta face si cand ne jucam cu el si este vesel, se uita la noi rade, si isi loveste capul cu palma dreapta, cat de grav este acest lucru, si ce ar trrebui sa fac eu, pentru ca ma simt neajutorata cand face gestul asta, il mai cert cateodata si ii zic ca nu are voie sa faca asa, si tot face, se uita, rade si face in continuare, asa face cam de 1 saptamana,va rog mult spuneti-mi ce sa fac. Trebuie sa mergem cu el la un specialist? Multumesc.

3 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 5 ani

Bebele la varsta de 1 an trebuie sa inteleaga majoritatea mijloacelor de comunicatie si sa colaboreze cu cei din jur la toate activitatile, atat de executie, joaca si disciplina - cu exceptia celor rasfatati sau care se auto-rasfata.

Mama este cea care observa aceste atitudini si la nevoie poate consulta un medic neuropsihiatru de la pediatrie - mai intai sfatuiti-va cu medicul pediatru de familie.

Evitati astfel gesturi intre membriii familie, pe care bebele le poate imita.

In aceasta perioada pot aparea momente de furie cand copilul se va exprima mai zgomotos. Orice frustrare este greu se asimilat de catre copil asa ca reactiile sunt pe masura.

Incercati sa identificati exact situatiile in care apar aceste comportamente pentru a vedea daca sunt doar reactii la situatiile neplacute sau apar si in alte situatii. Daca identificati motivul acestor manifestari va fi mult mai usor sa interveniti.

in cazul unei suparari asteptati pana se linisteste si incercati sa ii verbalizati starea pe un ton calm si natural "Stiu ca te-ai suparat pentru ca.... si te inteleg". Incercarile de a vorbi cu el un timp ce plange sau tipa nu isi pot atinge scopul. Nu ii negati dreptul de a fi suparat dar incercati sa stati langa el dar fara a va putea lovi.

Identificarea motivelor este foarte importanta.

Spor!

nicoleta_v
a raspuns acum 5 ani

Salut! Nu stiu cat te ajuta raspunsul meu, dar si bebele meu (are 1 an si 2 luni) se cam da cu capul de scaun cand mananca, cand facem o pauza, ii spun ca il doare si ca o sa se loveasca odata asa tare ca o sa planga rau, dar el e foarte vesel cand o face si ce imi mai face - nu sta cuminte pe masa de infasat, cand vreau sa il schimb, mereu se foieste, ma loveste cu picioarele.

Sotul meu imi spune ca asa face numai cu mine, cu el este un ingeras, numai cand sunt eu in preajma ajunge de sa rasfata asa mult.

Parerea mea este sa vb cu el si sa nu-l mai lasi sa se lovesca cu palma si vezi cum se comporta si cu ceilalti cand e singur cu ei. Sanatate maxima!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/