Cauta

Gastrita la bebelusi

Georgiana a intrebat pe 04.10.2017

Copilul meu (1 an si o luna) are gastrita. Ii e greata, vomita si nu are pofta de mancare. I-am facut analize si are si candida prezenta. Urmeaza sa facem si fungigrama. As dori sa stiu orientativ cam ce tratamente se dau in astfel de cazuri?

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 2 ani

Faptul ca ati obsevat aceste simptome (greata, uneori voma si lipsa poftei de mancare) la copilul dvs, precum si afirmatia ca analizele au aratat ca are Candida, o ciuperca foarte frecventa la copiii mici, ma indreptateste sa cred ca este vorba de prezenta unei "candidoze bucale", care afecteaza gingiile si intreaga mucoasa bucala si uneori chiar faringiana, insotita de disconfort si dureri-agitatie si refuzul alimentatiei.

Aceasta beneficiaza de tratament cu solutie de la farmacie pentru aftetele bucale. Dar este nevoie ca medicul de familie sa consulte copilul. Aceasta forma de ciuperca este frecventa la bebelusi si este cunoscuta si sub numele de: stomatita Albicans, Muguet sau Margaritare!

Gastrita este o inflamatie a mucoasei gastrice (adica a stomacului), des intalnita la adulti si rara la copii si exceptie la bebelusi.

Astept raspunsul dupa rezultatul examenului medicului sau laboratorului!
Sanatate!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/