Cauta

De 6 zile ne confruntam cu o problema.

georgy_84 a intrebat pe 11.01.2013

Bebe are 1 an si 3 luni si de 6 zile are o viroza respiratorie asociata cu tuse productiva si un microb la stomac. Am fost la urgente si ne-a dat injectii cu ampicilina, eubiotic. Am mers la control astazi si cu burtica este ok, dar a ramas tusea si are mucozitati in gat si pe piept, ne-a dat din nou antibiotic Klacid, (2,5ml la 8 ore) Eurespal (5ml de 3 ori pe zi) Humex(5 ml de 3 ori pe zi)si Ketof (2,5ml de 2 ori pe zi). I-am dat o doza de Ketof, iar dupa scurt timp era somnoros si palid. Este normal? Ii pot da ceai de ceapa? Ajuta la tusea productiva? Va multumesc frumos.

4 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Daca fiul dvs, in varsta de 15 luni a urmat aceasta serie de tratament si nu mai are febra, numai tusea productiva persistand, iar apetitul a revenit, nu mai are nevoie de alt tratament in afara de un expectorant ca Bisolvon, Bromhexin, Saubrofimen, cate 10 picaturi de 3 ori pe zi.

aliginina
a raspuns acum 7 ani

In locul tau asi cere sfatul pediatrului / doctorului care i l-a prescris. Eu zic ca nu este normal. Poate ii trebuie o doza mai mica (trebuie tinut cont si de greutatea copilului, nu doar de varsta). Intr-un an, pe vremea cand eram in liceu, doctorul de familie mi-a prescris un medicament contra raceala la care am avut o puternica reactie alergica, puteam sa dorm 24 de ore. Noroc cu parintii mei care ma trezeau sa mananc si sa imi schimb pijamalele. Nu zic, ca organismul sa se refaca ii trebuie odihna, iar multe medicamente induc somnolenta, dar bariera e fina. la mine s-a incheiat cu un lesin si pierderea cunostintei pret de cateva secunde.

cristinag
a raspuns acum 7 ani

Poti sa-i faci si ceai de ceapa, ridiche cu miere, sa-i dai multe lichide ca sa fluidifice porcariile alea de mucozitati. Ketoful da somnolenta. Poti incerca aerius sau zyrtec, care dau mai rar somnolenta. Nu inteled, daca ti-a dat eurespal care este pentru tuse, si antiinflamator, de ce ii dai si Humex? Nu uita sa-i dai probiotice.

cristinag
a raspuns acum 7 ani

Ketof, eu zic ca trebuie numai seara.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/