Cauta

Cum il pot face sa manance orice? Trebuie sa ii dau vitamine pentru pofta de mancare?

moroianunicoleta a intrebat pe 03.04.2014

Buna ziua. Am si eu un baietel de 1 an si 8 luni si refuza sa manance mancare sunt doar vreo 3 feluri de mancare pe care nu le refuza, iar restul ar trebui obligat.

Problema este ca daca il oblig sa ii bag fortat pana acum manca dupa ce simtea gustul, dar de vreo cateva zile daca ii bag fortat in gurita vomita.

Ce ma sfatuiti? Sa ii dau vitamine pentru pofta de mancare? Ce as putea sa fac? Sunt disperata. In curand il ducem si la camin si imi e teama ca o sa ajungem cu el la spital din pricina mancarii.

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Vitaminele ajuta organusmul, in general si le asimileaza din alimente si mai aless din fructe si legume, dar nu sunt pentru pofta de mancare.

Puteti sa i le administrati si sub forma de medicament, insa reusiti mai bine prin ingeniozitatea de care trebuie sa dati dovada in modul de preparare, combinare si diversificare a alimentelor si gustul apetisant al produsului finit si acceptat de catre copil.

Nu trebuie fortat cu ce nu doreste deoarece ii veti crea repulsie si varsaturi.

La varsta lui, se permit si unele condiment.

La nevoie pe anumite perioade puteti folosi combinatia sau singurele alimente aceptate si reveniti treptat la o alimentatie normala.

Aveti la dispozitie si pestele si oul si smantana si pastele fainoase, chiar si prajiturele facute in casa.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/